Cumhur İttifakı tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, geleceğe dönük projelerini ve hedeflerini açıkladı. Genç, bir gazetecinin projeleri hazır mı sorusuna verdiği cevapta, "Hazırız, ben Trabzon’umuz büyükşehir olduktan sonra kurulan Ortahisar Belediyesi’nin kurucu belediye başkanıyım ve iki dönemdir de Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve halkımızın da teveccühüyle birlikte başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla şehrimize vakıfız. Zaten daha önce partimizin kuruluşundan itibaren il başkanlığı görevlerinde bulundum. Şehrimizin sosyolojisine vakıfım, şehrimizin evladıyım, o şehirde yaşıyorum." dedi.

9A1839Fd C51E 490B 8654 D5Fdfa09F88C

Trabzon'un gelişen trendinin turizm olduğunu belirten Genç, "Trabzon’da yaşama sebeplerini daha çok artırmak istiyoruz. Şehrimizin gelişen trendi turizm. Körfez ülkelerinden ve Suudi Arabistan’dan çok ciddi ziyaretçiler geliyor. Trabzon’un ilk defa yabancı ziyaretçi sayısı yerli ziyaretçi sayısını geçti. Ülkemize döviz girişinin, yabancı sermayenin veya yatırımın ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzde turistlerimizi esasında bir yatırımcı gözüyle görüyoruz. Onlar misafirimiz tabi ki, ağırlayacağız. O nedenle turizm çeşitliliğini artırarak şehrimizde daha fazla kalmalarını temin etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Trabzon'un tarih ve kültür zenginliklerine vurgu yaparak arkeoloji müzesi projelerini desteklediğini belirten Genç, "Şu anda Suriye’de tabii ki canlar yok ediliyor ama medeniyetler de yok ediliyor. O nedenle ben Ortahisar Belediye Başkanı olduğumda ilk icraatım Tarih Müzesi yapmak oldu. Sonra Basın Müzesi de yapabildik. Ve Askeri Hamam Müzesi yapabildik. Bunların sayısını artırmamız lazım ve yerel yöneticiler olarak bu birikimi kurumsal bir hafızayla beraber geleceğe taşımak gibi bir yükümlülüğümüz var." ifadelerini kullandı.

84Ab2598 6425 4A58 B3D5 9527C5587382
Cumhur İttifakı'nın önemini vurgulayan Genç, "Bugün insanlık çok kötü bir sınav veriyor. İnsanlığın hukukunu korumakla mükellef olan Birleşmiş Milletler yerle yeksan olmuş. Ve bir katliama, soykırıma giden hadiseler gözümüzün önünde yaşanıyor. Ve tam da bu aşamada bir umut var. Türkiye’nin lideri ve dünyanın da lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır." diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğine vurgu yaptı ve Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde iktidarlarını daha da güçlendireceğine inandığını ifade etti.

Başkan Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim kampanyası boyunca bu vizyon ve projelerini Trabzon halkına daha detaylı bir şekilde sunmaya devam edecek.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak