Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz, gün geçmiyor ki bir sokakta veya caddede çalışma olmasın.

Özellikle pandemi dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarını işi değerlendirip avantaja çeviren Trabzon Büyükşehir Belediyesi adeta şehrin altını üstüne getiriyor.

Gerek yerli ve yabancı turizmin durma noktasına geldiği ve gerekse hükümet tarafından uygulanan kısıtlamaları fırsata çeviren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, eskiyerek çökme noktasına gelen Trabzon’un alt yapısını tepeden tırnağa yeniliyor.

İçme suyu isale hattı, yağmur suyu, fiber optik, elektrik, kanalizasyon ve doğalgaz çalışmalarıyla birlikte diğer dev alt yapı projelerini hayata geçirmeye başlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gerçekten risk aldı. 

Kolay kolay kimse cesaret edemezdi, birinin bu hamleyi başlatması lazımdı. Ve bu hamle Başkan Murat Zorluoğlu’na nasip oldu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa böyle metropol şehir oldu.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını hepimiz gördük.

Borular çürümüş ve hepimiz o suyu içiyorduk.

560 kilometrelik alanda yeni su borusu döşeniyor, sağlıklı içme suyu projesi

150 kilometrelik alanda da eskiyen kanalizasyon hattı değişecek.

Önemli bir eşikten geçiliyor.

Beşirli Mahallesi, Meydan civarı, Kalkınma mahallesinde çalışmalar tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesi bir taraftan sahildeki kokuyu ortadan kaldırmaya çalışıyor ve bunun için 30- 40 milyon liralık kaynak arıyor diğer taraftan da yeni sahiller oluşturma çabasını veriyor.

Mega projelere de otogardan başladı.

Yaklaşık olarak 80 milyon liralık bir proje

Ve şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, ekonomik anlamda da hiçbir zaman yakınma içine girmedi.

Ağlamadı

Büyükşehir belediyesinde binlerce işçi çalışıyor

İşçilerin hak edişlerini ödediği gibi zam da veriyor

Bütün bunların yanında sadece Ortahisar’ın değil TİSKİ aracılığıyla birlikte Çaykara’dan Şalpazarı’na, Beşikdüzü’ne kadar hangi ilçenin suyunda sıkıntı varsa, sürekli arıza yapıyorsa gözeleri kurumuşsa buralara da müdahale edip depolarını yapıyor.

Motorlarını takıyor

İsale hatlarını da çekiyor.

Kanalizasyon sorununu çözüyor.

Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, gazetemizde ziyaretinde altını çizdi, belediyelerin alt yapıya yaptıkları hizmetler gözükmeyen hizmetlerdir.

Ama bilinçli vatandaşın, kaliteli yaşam isteyen vatandaşın, şehrinin uzun vadede planlanmasını isteyen vatandaşların çok ama çok değer verdiği yatırımlardır.

2021 yılı Büyükşehir Belediyesinin kentte devam eden önemli yatırımlarının da hizmete alınması anlamında belinin kırılacağı yıl olacaktır.

Her zaman söyledik

Genel Yönetimin yani Ankara’nın yapacağı yatırımlar, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı yatırımlar ve Ortahisar Belediyesinin yapacağı yatırımlar mega kent olma yönünde son 2-3 yılını bekleyen Trabzon’un önünü açacaktır.

Burada demiryolu, şehir hastanesi, Çömlekçi projelerinin başlaması ve tamamlanması da son derece önemlidir.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu her yatırımı yakından takip ediyor, personel ve yöneticilerinin başında duruyor, onlarla birlikte olduğunu vurguluyor ve sağlıklı verim almak için de fedakârlık yapıyor.

10 Ocak çalışan gazeteciler gününde basın mensuplarıyla sohbetinde de altını çizdiği gibi Ganitayı da eski haline dönüştürecek, tamamlandıktan sonra da belediye kendisi işletecek.

Yıllar içinde Meydan Parkı’nda bile oturanın başından aşağıya hep garsonlar dikildi. Daha yerine oturmadan ailesiyle birlikte “Ne içersiniz abi” sorusuna muhatap kaldı Trabzonlular.

Belediye Fatih Parkı’nı yeniden dizayn etti halkın hizmetine açtı ve kendisi işletiyor. 

Başkan Murat Zorluoğlu’nun söylediği şu isteyen vatandaşımız gidip akşama kadar oturur dilemezse tek çay bile içmez, dilerse içer.

Sosyal belediyeciliğin gereği budur.