Ataerkil Sistemin Eleştirildiği Oyun, Toplumsal Cinsiyet Rollerini Mizahi Bir Bakışla İnceliyor. Ahmet Parmak'ın yönettiği oyun, toplumsal cinsiyet rollerini ve kadına yönelik şiddeti ele alıyor.

Oyunun konusu, dünyada kadına yönelik şiddetin artışına dikkat çekiyor. Her gün medya organlarında karşılaştığımız kadına şiddet haberlerinin yerine, "Erkek Şiddeti Bitmiyor", "Erkek Cinayetlerine Son", "Yine Bir Erkek Cinayeti Daha", "Erkekler Sokaklarda", "Gece Geç Vakitte Sokakta Olan Erkeğe Taciz" gibi haber başlıklarının geçtiği bir dünyayı hayal ediyor.

C0E34Ec9 F8C9 441F A3Cb C8D717Faccb6

Oyunun 1. perdesi ataerkil sistemin çıkmazlarını ele alırken, 2. perde ise "Kadınla erkek yer değiştirseydi insan için dünya nasıl bir yer olurdu?" sorusuna mizahi bir üslupla cevap arıyor.

Oyuncu kadrosunda Selen Nur Kahraman, Sefa Samet Yavuz, Asena Öztürk Parmak, Damla Karslı, Can Parmak, Nihat Çakır, Beyza Nur Beşir ve Ahmet Parmak yer alıyor. Dekor tasarımını ise Mahmut Mutaf üstleniyor.

797F39E6 23Ad 487E Bba4 7373E495Cd2D

"Arızalı Beyinler" oyunu, toplumsal cinsiyet rollerini ve şiddeti sorgulayarak seyircilere düşündürmeyi amaçlıyor ve Trabzon Seyir Tiyatrosu'nun sahne sanatlarındaki katkılarına bir yenisini ekliyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak