Okul Müdürü Orhan Genç, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 2. yüzyılına omuz verecek gençler olarak mezuniyetlerini kutladı ve onlara gelecekleri için başarılar diledi. Genç, mezunlara sürekli yeni şeyler öğrenmeleri gerektiğini vurgulayarak, aldıkları diplomaların yarının hayatlarında yetmeyeceğini belirtti.

Törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, dönem birincisi yaş kütüğüne plaket çaktı. Muhasebe Finansman, Bilişim Teknolojileri, Satış ve Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Radyo Televizyon bölümlerinden mezun olan öğrenciler, müzik eşliğinde keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Mezuniyet töreninin ardından ön bahçede düzenlenen programda, eski mezunlar buluşması gerçekleştirildi. Mezunlar Derneği Başkanı Temel Kofoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Şahin'in konuşmalarının ardından, eski öğretmenler ve mezunlar bir araya gelerek geçmiş yılları yad etti ve bol bol fotoğraf çektirdi. Hava sıcak olmasına rağmen, törene katılan eski öğretmenler ve mezunlar büyük ilgi gösterdi.

Trabzon Ticaret Lisesi'nin tarihî binasında gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, mezunlar arasındaki bağları güçlendirirken, okulun köklü geçmişine bir kez daha vurgu yaptı.
 

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU