6 Ay Dolmadan Hazırlandılar


Kısa adı TÖMER olan TRÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz danışmanlığında, Türkçe Öğretmenliği Bölümünden 7 öğrenci kongreye çağrıldı. Kasım 2023’te başvuru yapan ekip, 6 ay dolmadan yeterliliklerini tamamladı. Öğrenciler, “PISA Okuma Başarısı”, “Göçmenlerin Dil Yeterliği”, “Uzaktan Eğitim ve Akademik Motivasyon” konularını kapsayan projeleriyle tam not aldı.

Amaç Etkileşim ve Bütünleşme


Öğr. Gör. Dr. Hacer Deniz, programın Türkiye kontenjanının %45 ile sınırlı olduğunu belirterek, gerekli yeterliliği sağlayan öğrencilerin uluslararası kongreden onay ve çağrı aldığını söyledi. “Gece-gündüz çalışarak akademik bulgularını uluslararası bilimsel platformda başarıyla sunan ekibimiz, Bayburt ve Ordu Üniversiteleri ile birlikte Karadeniz’i temsil etme hakkı kazandı” diyen Deniz, Trabzon Üniversitesi’nin lisans düzeyinde kabul alan tek üniversite olduğunu vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden İndirimli Ekmek Satışı Başladı! Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden İndirimli Ekmek Satışı Başladı!

Deniz, kongrenin Türk Dünyası Etkileşimini Artırma ve Bütünleşme Projesi kapsamında büyük önem taşıdığını belirterek, “Dünyanın her yerindeki Türklerin etkileşimini artırmayı ve bütünleşmeyi amaçlayan bu kongre, öğrencilerimiz için büyük bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Gelişimi Etkileyecek Bulgular


Öğrencileriyle birlikte bu projenin önemli bir parçası olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Deniz, “Kongre kapsamlı bir akademik platform olarak öne çıkıyor. Türkiye’den Azerbaycan’a, Portekiz’den Kanada’ya, Peru’dan Filipinler’e; toplamda 45 farklı ülkeden katılımcılar Konya’da olacak. Uzaktan Eğitim ve Akademik Motivasyon üzerine biz de bilimsel işbirliği fırsatı bulacağız” dedi.

TRÜ’lü öğrencilerin özveriyle çalışarak projelerini tamamladıklarına dikkat çeken Deniz, sürecin uluslararası alanda dikkat çekici bulgulara ulaşmalarını sağladığını belirtti. Projede Elif Seymen, Furkan Mete Sarı, Fatma Sıla Eroğlu, Mehmet Alihan Değer, Muhammet Özcan, Gökdeniz Berber ve Aslı Kadı adlı öğrenciler yer alıyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak