Trabzon'da İçişleri Bakanlığı Alo 199 çağrı merkezinin kapatılması gündeme geldiğinde, merkezin sorumlu müdürü Bülent Uzunoğlu ve takım lideri Adem Yılmaz, kararlı bir şekilde mücadele ettiler. Tüm ekibin desteğiyle tek bir ses haline gelen Uzunoğlu ve Yılmaz, çağrı merkezinin kapatılmasını engellediler.  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de destek verdiği süreçte, İçişleri Bakanlığı çağrı merkezini bir yıl daha kapatmama kararı aldı. 

Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi

Pusula şirketinin sözleşmesi feshedilirken, yerine Efor isimli şirket çağrı merkezinin yönetimini üstlendi. Ancak, yeni şirketin işe alım sürecinde eski ekibin kilit isimlerini kadrodan çıkarması eleştirilere neden oldu. Süreç içerisinde Bülent Uzunoğlu ve Adem Yılmaz merkezin kapatılmaması için yoğun mücadele verdi. 

Bakanlık da merkezin kapanmasını bir yıl askıya aldı. Şirketin yönetimi olan Pusula şirketinin sözleşmesi fesih edilirken, ihaleyi alan Efor isimli şirket ise eski şirketin ekibinin büyük kısmı ile işe devam kararı aldı. Bülent Uzunoğlu ve Adem Yılmaz’la ile sözleşme imzalamaması ise tepkilere neden oldu. 
 

Muhabir: BİROL SANCAK