Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 2. Trabzon Altın Taka Film Festivali’nin merakla beklenen afişi yayımlandı. 15-20 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale Türkiye’nin dört bir yanından toplam 589 film başvururken, yarışmada 800 bin TL para ödülü dağıtılacağı açıklandı. Belgesel ve kısa film kategorilerinde sinemacıları bir araya getirecek festivalin finalistleri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Trabzon Altın Taka Film Festivali’nin Afişi Tanıtıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Onursal Başkanlığında gerçekleştirilecek 2. Trabzon Altın Taka Film Festivali için hazırlıklar devam ediyor.

Eyüp Alemdar’dan Vergi Çağrısı: “Yüzde 65’ini Çalışan Ödüyor”
Eyüp Alemdar’dan Vergi Çağrısı: “Yüzde 65’ini Çalışan Ödüyor”
İçeriği Görüntüle

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve Trabzon Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek organizasyonun afişi kamuoyuyla paylaşıldı.

Yapım tasarımcısı, sanat yönetmeni ve ressam Cihan Gündüz tarafından hazırlanan afişte, Trabzon’un doğal güzellikleri ve tarihi değerleri sinemanın evrensel diliyle bir araya getirildi.

Film şeridinin içerisinden yükselen Karadeniz dağları, Sümela Manastırı, balıkçı teknesi ve martılar afişin dikkat çeken unsurları arasında yer aldı. Tasarımda Trabzon’un denizle olan güçlü bağı ve kültürel kimliği ön plana çıkarıldı.

589 Film Başvurdu! Finalistler Yakında Açıklanacak

Türkiye’nin tüm bölgelerinden katılıma açık olarak düzenlenen festivalin başvuru süreci tamamlandı. Sinema dünyasından yoğun ilgi gören organizasyona toplam 589 eser başvuruda bulundu.

Başvuruların 67’sini belgesel filmler, 522’sini ise kısa filmler oluşturdu.

Ön jüri tarafından değerlendirilen eserler arasından finale kalacak yapımların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Festivalde farklı türlerde hazırlanan belgesel ve kısa filmler, çeşitli kategorilerde ödül kazanmak için yarışacak. Organizasyon, sinemacıların eserlerini izleyicilerle buluşturmasına da fırsat sunacak.

800 Bin TL Ödül Dağıtılacak! İşte Yarışma Kategorileri

Festival kapsamında toplam 800 bin TL para ödülü dağıtılacağı açıklandı. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda En İyi Film seçilen yapım, 200 bin TL para ödülünün yanı sıra Altın Taka Heykeli’ni kazanacak.

Belgesel yarışmasında Jüri Özel Ödülü için 80 bin TL, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu kategorileri için ise ayrı ayrı 40 bin TL ödül verilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kurmaca Film, En İyi Belgesel Film, En İyi Deneysel Film ve En İyi Canlandırma Film kategorilerinin her birinde 75 bin TL para ödülü ve Altın Taka Heykeli takdim edilecek.

En İyi Yapay Zeka Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu kategorilerinde de kazananlara ayrı ayrı 40 bin TL ödül verilecek.

Genç Sinemacılar İçin Özel Yarışma Düzenlenecek

Trabzon Altın Taka Film Festivali, genç sinemacıları ve geleceğin senaristlerini desteklemeyi de amaçlıyor.

Bu kapsamda Kısa Metraj Öğrenci Senaryo Yarışması gerçekleştirilecek. Yarışmada En İyi Öğrenci Senaryosu seçilen eserin sahibine 20 bin TL para ödülü verilecek.

Genç yeteneklerin sinema alanındaki çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma, festivalin dikkat çeken kategorilerinden biri olacak.

Trabzon’da 6 Günlük Sinema Şöleni Yaşanacak

15-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek festivalde yalnızca yarışma filmleri değil, farklı sinema etkinlikleri de izleyicilerle buluşacak.

Türk ve dünya sinemasından seçkiler, özel gösterimler, belgesel film gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler festival programında yer alacak.

Yürütme Kurulu Başkanlığını Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim’in üstlendiği organizasyonun yürütme kurulunda Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Şükrü Üçüncü, Çağrı Şimşek, Bora Davutluoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Recep Çolak bulunuyor.

Festivalin ayrıntılı programı ve finalist isimlerinin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ