Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki trafiğe neşter vuruyor
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde uzun süredir tartışma konusu olan dolmuş yoğunluğuna son vermek için kapsamlı bir ulaşım düzenlemesini hayata geçiriyor. 9 Şubat’ta uygulanmaya başlanacak plan kapsamında, Köprüaltı ve Postane gibi merkezi noktalarda bulunan dolmuş durakları kaldırılarak belirlenen yeni depolama alanlarına taşınacak. Böylece şehir içi trafiği rahatlatılırken, toplu ulaşım daha düzenli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulacak.

Köprüaltı dolmuşları Fatih Parkı altına taşınıyor
Uygulama kapsamında Köprüaltı mevkiinde bekleyen tüm dolmuşlar, artık Fatih Parkı altına yapılan 21 araçlık kalkış alanından hareket edecek. Doğu yönünden gelen dolmuşlar, yolcularını Esentepe Kavşağı karşısında indirecek; ardından Kanuni Bulvarı altındaki depolama alanına geçecek. Batı yönünden gelen dolmuşlar ise Tanjant’ta yalnızca yolcu indirebilecek ve ardından doğu araçlarıyla aynı depolama alanına yönlendirilecek. Güzergâh sonrası dolmuşlar, Taksim Yokuşu’nu takip ederek tekrar kalkış noktalarına dönecek.

Postane durakları Pazarkapı’ya taşınacak
Postane önü dolmuş durakları da yeni oluşturulan Pazarkapı Yaşam Alanı’na taşınıyor. Bu bölgedeki araçlar, Hanife Hatun Camii’nin doğusunda ayrılan alanda konuşlanacak. 12 durağın yer alacağı bölgede, dolmuşlar Tabakhane üzerinden eski İl Özel İdaresi önünde yolcu indirecek. Yolcu almak isteyen araçlar ise Cumhuriyet Caddesi üzerinden geçerek Mumhane Müftü Camii önündeki 12 araçlık alandan kalkış yapacak.

Trabzon’da Bugün Acı Liste Uzadı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti
Trabzon’da Bugün Acı Liste Uzadı: 24 Kişi Hayatını Kaybetti
İçeriği Görüntüle

İlçe minibüsleri için de yeni yerleşim planı
Şehir içi dolmuşlarla birlikte ilçe minibüsleri için de düzenlemeye gidildi. Buna göre:

Batı ilçe minibüsleri, Hanife Hatun Camii'nin batı tarafında

Doğu ilçe minibüsleri, caminin doğu tarafında hizmet verecek.

Bu düzenlemeyle birlikte şehir merkezindeki minibüs ve dolmuş yoğunluğu azaltılarak hem trafik hem de yaya güvenliği açısından önemli bir adım atılmış olacak.

Başkan Genç: “Daha konforlu ve düzenli bir ulaşım hedefliyoruz”
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şehir merkezimizde yıllardır süregelen trafik ve düzensizlik sorununu çözmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Dolmuşları merkezden çekerek depolama alanlarını şehir dışına taşıyoruz. 9 Şubat itibarıyla uygulamamız başlıyor. Bu sayede hem trafik yükü hafifleyecek hem de Trabzon’a yakışır bir şehir düzeni kurulmuş olacak.”

Kaynak: TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ