Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi Trabzon'da Kent Lokantası'nda Tarihi Kalkanoğlu Pilavı İkram Edildi

Trabzonlu gençler, adlarından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Trabzon Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri Merkezi öğrencisi Kıvanç Uzun ve Trabzon Ortahisar Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi Mustafa Ege Uzun, İnovatif Termos Suluk Projesi ile büyük bir başarıya imza attılar.

Öğrencilerin Vakfıkebir Öğretmenevi ve ASO Müdürü Sinan Uzun danışmanlığında hazırladıkları proje, Trabzon Teknoloji Festivali'nde ön elemeyi geçerek jüri incelemesine kalma başarısı gösterdi.

Proje danışmanları Sinan Uzun, daha önce yerel ve ulusal alanda eğitim yazılımları ve proje başarılarına imza atmış bir isim olarak, öğrencilere rehberlik ederek yeni projelerle yarışmalara katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Kıvanç Uzun, proje için haftalarca çalıştıklarını belirterek önce iki boyutlu çizimlerini tamamladıklarını ve sonrasında 3 boyutlu çizimlerini Sketcup programı üzerinden gerçekleştirdiklerini söyledi. Gece gündüz demeden üç boyutlu baskı almak için uğraştıklarını ekledi.

Mustafa Ege Uzun ise Trabzon'un kıvrak zekâsını ve inovatif düşüncesini projelerinde ortaya koyduklarını belirterek, Trabzon imzasıyla farklı olanı yakalamaya çalıştıklarını ifade etti.

Proje, farklı sıcaklıklardaki 4 farklı içeceği tek bir sulukta taşıyabilen ve 4 farklı pipeti sayesinde bardak kullanmadan 4 farklı birey tarafından kullanılabilen bir tasarımı içeriyordu.

Trabzonlu gençlerin bu başarısı, şehrin yenilikçi ve yaratıcı potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU