Fatih Tekke Mesajı

Denizlispor teknik direktörü Fatih Tekke’nin Trabzonspor, A Milli takım ve Avrupa'da futbol oynamasının kendisine katmış olduğu tecrübenin yanısıra A 2 Milli Takım, Erciyes, Bolu, Manisa ve şimdi Denizlispor'da teknik adamlık yaparken kadro yapısı ve mali sıkıntılar içersinde hep zorlukları seçip zorlukların üstesinden gelerek hedeflediği teknik adamlık kariyerine zorlukları aşarak ulaşmaya çalışan bir futbol adamı olma yolunda olduğunu söyleyen Balaban şöyle devam etti;

Başarılı Olacak

“En önemli artısı gece gündüz çalışıyor. Denizli’de beraber olduğumuz süreçte 24 saatinin tamamına yakınını çalışarak geçiriyor. İngilizce’yi ileri derecede bilmesi, yabancı uyruklu futbolcularla iletişimi ise ona ait ayrı bir özelliği. Şu ana kadar bir ay içersinde 7 maç oynadık. 4 galibiyet, 1 beraberlik ve biri 90+5’lerde ve en son Altınordu maçında takımda direkt oynayan 6 oyuncudan yoksun 90+8’lerde kaybedilen veya kaybettirilen puanlar var. İnşallah milli maç arasında çok çalışarak Allah'ın izniyle Denizlispor ligde kalacak. Fatih Tekke hoca ise ağabeyleri gibi Trabzon ve ülke futboluna büyük başarılar yaşatacaktır.”

Kendine Has Özellikleri

Trabzonspor’da yaşanan Olağanüstü Genel Kurul süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Balaban, “Trabzonspor kendine has özellikleri olan bir camiadır. Bu yapısı ile şampiyonlukları Anadolu’ya taşıdı. Hiç bir kulübün yapısını örnek alamaz. Bu nedenle bu toprakların özelliklerine, genlerine, yaşantısına ve beklentilerine yönelik geçmişinden ders alarak kendine ait Futbol Anayasası’nın yazması gerekir. Trabzonspor’un 1970-80 yıllarındaki başarısının ardında bu yapı olup, Trabzon amatörü, profosyonel futbol takımları ve kendi alt yapısınına verilen değer, onlara olan güvenin yanısıra, başarısının sırrı geçmişindeki doğrularda ve kendi topraklarında saklıdır. Ünlü bir düşünürün sözü gibi “Dünü bilmeyen bu günü anlayamaz, bu günü anlayamayan yarınları göremez.” İfadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim