Çok yakından tanınmaz ancak Trabzon’un önemli iş adamlarından birisidir Hüseyin Başaran. İş dünyasında iniş ve çıkışlar yaşadı. Son çıkışını kızı Mina ve arkadaşlarının uçak kazası yaşamasından önce yapmıştı. Zirveye çıktı.

Sevgili Okurlar, Öyle ki havalimanında iki jet onun ve ailesi için bekledi. Yerini ücretsiz aldı ama Ramada Otele tam 38 milyon Avro para yatırdı. Daha da önemlisi Trabzonsporlu Sosa ve ailesi kral dairesinde yattı kalktı. Bir seferinde 300 bin TL’yi diğer seferinde 500 bin TL’yi sildiğini biliyorum. Hüseyin Başaran’ın adaylığı kafasına göre olmamıştır, ‘Gel aday ol, seçilirsen hizmet edersin acılarını da biraz dindirirsin’ denmiş olabilir ona. Beni arayan bir gazeteci dostum şunu söyledi: ‘Gelecek dönem Ahmet Ağaoğlu aday olmayacak. TFF eski yönetim kurulu üyesi Mustafa Beyazlı ve bir ekibi yemekte gördüm. Hareketlilik var. Beyazlı, Başaran’ın Asbaşkanı olabilirler mi?’

Kulislere bir de İbrahim Usta ve Yılmaz Büyükaydın ittifakı düştü. Siyasi irade İbrahim Usta, Yılmaz Büyükaydın ikisili ile ittifak mı kurmak istiyor acaba dendi. Ancak Usta’ya sordum, ‘Kafamı dinliyorum, çok iyiyim’ dedi. Bir de hala kırgın. İki isme, bir TFF Başkan vekili olmasına rağmen Trabzonspor kulübünün TFF kongre delegesi yapmaması sebebiyle yönetime, diğeri ise TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liste konusundaki çalışmaları sırasında kendisine yönelik entrikalarına. Usta ailesi Trabzonspor’a hizmet etmek istemiyor mu, istiyor ve bekliyor.

Peki Ağaoğlu ne diyor? Ahmet Ağaoğlu her ne kadar Hüseyin Başaran’ın adaylığına hayırlı olsun dileklerini iletiyorsa da Ağaoğlu’nun gönlünde Ertuğrul Doğan var. Ertuğrul Doğan bir yandan Şahinkaya ailesinin yeğeni, bir yandan da Oltan-Köleoğlu ailesinin damadı.

Ağaoğlu her sıkıştığında imdada yetişen bir isim. Ara transferde hem sermaye artırımından gelen hem de onun katkıları olacak.

Peki Mehmet Yiğit Alp. Özellikle Trabzonpsor’da son 4 sezondur hamilik yapan Albayrak ailesinin en yakınındaki isim. Bakan Berat Albayrak ve Serhat Albayrak’ın yakın dostu. Mehmet Yiğit Alp aday olur mu? Olur. Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın desteği de ona olabilir. Çünkü geri çekildi. Tartışmaların odağından çıktı. Soru sorulduğunda da başkanı işaret ediyor.

Trabzonspor’da kongre olur da Of’tan Başkan adayı olmaz mı? Ali Osman Ulusoy, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Nuri Albayrak, İbrahim Hacıosmanoğlu nereli?

O nedenle TFF yönetim kurulu üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu’nu da bir yere yazın. Hacıkerimoğlu, Mahmut Aksu, Muammer Saka ve Şemsettin Hancı’nın birlikteliği ve buluşmaları boş değil.

Trabzon kanadında da şu söyleniyor. Artık Hayrettin Hacısalihoğlu’nun Başkanlık zamanı geldi. Onun ekibi ve destekçilerinin de hareketliliği sürüyor. Önce divan sonra Başkanlık diyorlar.

Eğer ara transferlerle Trabzonpor ligi iyi bir yerde bitirir ve Avrupa kupalarına giderse Ağaoğlu revize ile devam eder. Takım altlarda kalırsa kongre öne çekilir ve Mayıs sonunda seçim yapılır.

Kimse panik yapmasın, Sayın Ağaoğlu bıraksa bile çok sayıda Başkan adayımız var.

TERİM’İN VEFASI

Fatih Terim ile ilgili zaman zaman, tepkilerimiz olmuştur. Ama vefalı adamdır Fatih Terim. Yine etrafına arkadaşlarına hep saygılıdır. Terim İstanbul’dan cezalı olmasına rağmen Trabzonspor maçına  geldi, Özkan Sümer’in mezarına çıktı, duasını okudu ve büyük takdir aldı.

ÖRNEK BİR FUTBOLCU HİKAYESİ

Zura Ananuri,  Şehri Kutaysi. 2008’de Rus-Gürcistan savaşına katıldı. S.Moskova’da 14 yıl oynadı.  Gürcistan Milli takımında 52 kez forma giydi. S.Moskova-Arsenal maçında penaltısını vermeyen hakeme yumruk attı, 8 maç ceza aldı. 2001’de Almanya’ya gitti. Freyburg’da 1 yıl oynandıktan sonra İnşaat Mühendisliği Üniversitesine geçti. Taş kaplama, dekor, mimarlık, şömine üzerine müthiş işçiliği var. Pandemiden dolayı Trabzon’da kaldı. Şimdi Evim sitesinde şömine ve taş düzenlemeleri yapıyor. Ya bizim şöhretli futbolcular? Kaderlerine küsüyor, bekliyorlar. Biri bizi görsün!

MASKESİZ.. MESAFESİZ GÜNLER!

Akçaabat sahili Körfez Köfte Salonu, yaz akşamının serinliği. Aziz Bahadır, İbrahim İskender, Sebahattin Alemdar, Cevat Ocak ve Yusuf Turgut. Hem de maskesiz bir akşam. Böyle akşamları hep birlikte özledik. Maskesiz ve mesafesiz buluşmalar diliyorum.

TRABZON’UN DAR SOKAKLARI

Mesleğinin deneyimli isimlerinden, Gazeteci-Yazar Turgay Beşyıldız’ın “Trabzon’un DAR SOKAKLARINDA İZ BIRAKANLAR-1” adlı ilk kitabı çıktı.

Tadına doyamayacağınız, özlediğiniz mazide ki Trabzon’u ve hatıralarınızı yaşayacağınız, “Trabzon’un DAR SOKAKLARINDA İZ BIRAKINLAR-1” başlıklı, 300 sayfalık kitabı, yılların bilgi birikimi ve son beş yıllık çalışmanın ürünü olarak artık okunabilecek.

Basımı, İstanbul Ege Reklam Basım Sanatları’nda gerçekleştirilen, Trabzon Kıyı Yayıncılığın titiz ve özverili  desteğiyle oluşan kitap da, eski Trabzon ve  Trabzon sokaklarını arşınlamış ve kent halkı tarafından tanınan ama hikayesi bilinen ve bilinmeyen, renkli simaların ve de sokak efendilerinin de hayat hikayeleri mevcut. Akıcı bir üslupla yazılan, yılların yaşanmış birikimiyle, Trabzon kentinin ve bu kadim şehrin tarihinde yaşayan ve yaşamaya devam eden renkli simaların yaşam hikayelerinin yer aldığı kitapta, bazen hüzün, bazen trajedi, bazen gözyaşı, bazen komedi, bazen kahkaha, bazen dram, bazen tebessüm ederek yaşayacağınız ve bir zaman yolculuğuna çıkacaksınız.

Bugünlerde Trabzon, Ankara ve İstanbul’da ki tüm TS CLUB Mağazalarından ve www.trabzonspor.com.tr’nin, TS CLUB sayfasında internet üzerinden, adrese teslim olarak da elde edebileceğiniz kitabın, ayrıca Kıyı Yayıncılığın a-mail inden [email protected] ve Tel; 0.532.443 89 66  GSM ve WhatsApp üzerinden,  ve de İstanbul Ege Reklam Basım Sanatları Şti. den, Ayrıca Uzun Sokak, Saray Çarşısı’nın üst katındaki RA Kitabevi’nden ulaşabilirsiniz. Yaklaşık iki hafta önce piyasaya çıkan “Trabzon’un DAR SOKAKLARINDA İZ BIRAKANLAR-1” beklenenin üzerinde ilgi görmesi nedeniyle, önümüzdeki haftalarda 2. basımı yapması gündemde olacak.  Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi olan yazarın, söz konusu kitabının devamı niteliğini taşıyan 2.sine ait yazılar da, önümüzdeki günlerden itibaren fırsat buldukça yazılmaya başlanacağı öğrenildi. Yazarın deyimiyle, Trabzon sokaklarında gezintiye çıkarken şöyle diyor; “Unutmayın ki; tarihinin yarısı yok edilmiş bu kadim kentin hayatında, herkesin ama herkesin bir hikâyesi vardır. Öğrenmeden, dinlemeden ve okumadan bunu asla bilemezsiniz!”

RİZE BELLEĞİ OLUŞTU

Rize Belleği projesi, Fatih Sultan Kar tarafından 2008 yılında başlatıldı. Projenin amacı, Rize’ye dair tarih, spor  ve kültür yoğunluklu bir araştırma merkezi oluşturmak, dağınık kaynaklarda bulunan bilgi ve belgeyi bir araya toplayarak Bir Rize Belleği Araştırma Merkezi’nde ve web üzerinden geniş kitlelerle paylaşmaktır. Bu projenin ayaklarından biri olan Rize Spor Müzesi çalışmasına hız verdik. Amacımız Rize ilindeki sportif hareketlerin tarihi gözler önüne sermek. Bu alanda başarılı olmuş insanları yarınlara taşımaktır. Bu bağlamda binlerce orijinal belge yanında dijital bellek taramalarımızda hızla devam ediyor. BugünE değin 311.426’i taranarak 8.005 klasörde toplandı.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Özkan Sümer, Nejmi Perekli ve arkadaşları Beşirli ya da faroz sahilinde

R: Necmiati Kulübünün efsane ismi Nihat Usta. Yavuz Selim’in yukarı ki kale arkasında. Yüzdeki ilk yorgunluk belirtileri.