2005 ve 2011 yıllarındaki şampiyonluk mücadelelerinde etkili oldukları iddia edilen hakemler Cem Papila ve Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Metin Tokat, Mete Kalkavan, Hüseyin Göçek, Fırat Aydınus, Ümit Öztürk, Alper Ulusoy ve Cüneyt Çakır gibi isimler hedef alındı. Trabzonspor camiasından gelen tepkilerde, bu hakemlerin Türk futbolunu olumsuz etkilediği, şampiyonluk yolunda engeller oluşturdukları belirtildi.

Ankara'da Halil Umut Meler'e yönelik saldırının sadece bir akşama değil, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yapılan bir saldırı olduğu vurgulandı. Hakemlere yönelik eleştirilerde 1995-1996 sezonundan bu yana süregelen haksızlıkların altı çizilirken, özellikle Trabzonspor'un 2010-2011 sezonundaki etkili kadrosuna yapılan haksızlıkların takımın başarılarına gölge düşürdüğü ifade edildi.

Yazara göre, Türk futbolunda yaşanan haksızlıkların ardında siyasetin etkili olduğu ve hakemlerin başarı değil, siyasi diyaloglarıyla güç kazandığı iddia edildi. MHK ve TFF'nin istifasını talep eden taraftarlar, geçmiş yıllardaki haksızlıkları hatırlatarak Türk futbolunda adil bir rekabet ortamının oluşturulması çağrısında bulundu.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak