Trabzonspor tarihinde oynadığım iki tane finali de kazandık. Allah rahmet eylesin Ahmet Suat Özyazıcı’nın bütün kupaları aldığı tarihinde bu şekilde anılan bir teknik direktör olmak istiyorum. Umarım bunu gerçekleştiririz. Burada taraftarımız 35 bin kişi bizimle beraber olacak. O destekleri her zaman her yerde veriyorlar. Pozitif desteklerini verdikleri sürece bunun en iyisini her zaman biz ekip olarak karşılığını vermiştir. Karşımızda da bu ülkenin en önemli kulüplerinden Beşiktaş var, onlar da bunu almak istiyor.

FİNAL OYNAMAK ÇOK ÖNEMLİ

İki takımın da inişleri çıkışları oldu. İyi bir oyun iyi bir mücadele iki takımın bütün konsantre olduğu bir süreci yaşayacağız. Analizleri yaptık. Bireysel performansları yüksek olan oyuncular var, yetenekli oyuncuları var. Bizde oyun organizasyonu biraz daha iyi gibi ama final maçları bireysel hatalar, oyun nasıl başlayacak nasıl gidecek bu daha önemli. Oyunun içinde olup kazanmak istiyoruz. Oyun ibremiz son haftalarda yukarı çıktı. Final oynamak çok önemli, futbolumuzun ülkemizin şu an itibarıyla inanılmaz derecede futbolun iyileştirme gücüne ihtiyacı var. Üslubumuzun ve her şeyimizin çok karışık olduğu bir dönemde tamamen oyunun konuşulduğu topun oyunda fazla konuşulduğu bir futbol şöleni festival havasında bir oyunun olduğu kazananın kaybedene saygı gösterdiği kaybedenin de kupayı kazanan takımı alkışladığı bir akşam olsun istiyoruz. Umarım bunun karşılığını Trabzonspor olarak biz alırız” dedi. Pepe ve Trezeguet’nin son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Avcı, “İkisi de takımla beraber herhangi bir problemleri gözükmüyor” ifadelerine yer verdi.  

FİNAL OYNAYAN HERKES ASLINDA KAZANMIŞTIR

Finale kadar gelebilmenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Avcı, “Finaller oynamak, oyuncu için de teknik adamlar için de buralara gelmek çok önemli değerlidir. Herkes kazanmıştır aslında baktığında. Final bittikten sonra saygı gösterildiği anda da madalyanı alıp çıkıyorsun. Kaybeden değilsin aslında. Ligde 38 müsabaka oynuyorsunuz. 17 takımı geçiyorsun. 3’üncü bitiyorsun aslında başarısız ilan edilemezsin. Yarıştığım bütün kategorilerde önce oyunu ve oyuncuyu geliştirmek için çalıştım. Kupalar almak istedim. Finaller de kaybettim. Bugün belki kazanırken o kaybettiğim finallerin bugün bana önemli katkısı oldu. O gün kaybederken aslında kazanmıştık. Onun için bence burada final oynayan her takım herkes ekip ve oyuncular son derece başarılıdır. Futbolun iyileştirme gücünün dışına çıkmayalım. Bunun dışına çıkmayalım. Yarış devam edecek. Biz kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

TRANSFERLERİN YÜZDE 50’Sİ DE TAMAMLANDI

Trabzonspor 61 Numara Transferi  İçin Harekete Geçti; Avcı Yerli Yıldız Harekatında! Trabzonspor 61 Numara Transferi İçin Harekete Geçti; Avcı Yerli Yıldız Harekatında!

Avcı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kupa kazanmak ulaşılabilir iki tane hedeften bir tanesiydi. Birini yakaladık. İkincisi de kupa. Kupa kazanmak büyük camialarda özellikle seni ileriye doğru pozitif bakmanı daha hızlandırmanı gerektiriyor. Biz camia olarak 6 aydır önümüzdeki senenin planlaması için zaten çalışıyoruz. Biraz daha ivme kazandıracak. Daha hızlı hareket etmemizi sağlayacak. Gelen oyuncunun daha çabuk gelmesini sağlayacak. Daha iyi organize oluyoruz. Daha iyi olacağız. Sezon başı planlaması da yapıldı. Transferlerin yüzde 50’si de tamamlandı. Ama öncelikli hedefimiz Türkiye Kupası Finali. Bunu kazandıktan sonra kazanıp kalktığın zaman ertesi gün kendini daha pozitif ve cüretkar hissedebiliyorsun. Umarım pozitif olarak bunu yakalarız.”

ANALİZLERİMİZİ YAPTIK

Beşiktaş’ın artı ve eksilerine çalıştıklarını ifade eden Uğurcan Çakır ise şu ifadelere yer verdi: “Nisandan beri yükselen bir oyunumuz var. Tabi ki kime sorsanız buradaki herkes kupayı kazanmak ister. Tabi ki biz de kupayı kazanmak istiyoruz. Nisan atından beri iyi bir oyun sergilediğimizi düşünüyoruz. Daha derli toplu bir Trabzonspor var. Analizlerimizi yaptık. Beşiktaş’ın artı ve eksilerini çalıştık. İnşallah burada da taraftarlarımızla birlikte kupayı kazanmak istiyoruz. Beşiktaş’a çok saygı duyuyoruz. Ülkemizin büyük bir camiası. Çok iyi oyunculara sahipler. Biz de Trabzonspor olarak kupayı kazanıp taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz. İnşallah Fair-Play ruhuyla güzel bir müsabaka olur. Mert Günok abiyle hem saha içi hem saha dışı antrenmanlarda olsun çok iyi aramız. Onu çok seviyorum. Ülkemizin iyi kalecilerinden bir tanesi kimin oynadığının önemi yok. Ülkemiz için oynuyoruz. Orada en iyi performansımızı vermeye çalışıyoruz.”

Editör: Birol Sancak