Sezonun ilk yarısında Alanyaspor'u 1-0 mağlup eden Trabzonspor, ancak daha önceki iki sezon boyunca rakibini bir sezonda iki kez mağlup edemedi. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, deplasmanda çıktığı son 10 Süper Lig maçından ikisini kaybetti ve bu mağlubiyetleri gol atamadığı karşılaşmalarda yaşadı.

Son üç maçını gol yemeden kazanarak iyi bir seri yakalayan Trabzonspor, bu sezon ilk kez üç maçlık bir seri elde etti. Ancak, kalesini dört maç üst üste gole kapattığı son dönem Şubat 2021'e uzanıyor.

Trabzonspor, Kelechi Iheanacho İçin Transfer Yarışında Öne Çıkıyor Trabzonspor, Kelechi Iheanacho İçin Transfer Yarışında Öne Çıkıyor

Trabzonspor'un gol pozisyonlarını gole çevirme oranı, Süper Lig'deki en yüksek oranlardan biri olan Kasımpaşa'nın hemen arkasında. Diğer yandan, Alanyaspor, rakiplerine göre daha az gol fırsatı yakalasa da bu fırsatları değerlendirme konusunda etkili olamıyor.

Son üç maçında gol atan Trezeguet, kariyerindeki en uzun gol serisini tekrarlayarak Trabzonspor'a karşı bir gol daha atmayı hedefliyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Alanyaspor karşısında genel olarak başarılı bir performans sergilemiş olsa da, geçmişte tek bir mağlubiyet yaşamış durumda. Bu maç öncesi, Avcı ve takımı, Alanyaspor deplasmanından puan veya puanlarla ayrılarak üst sıralardaki yerini korumayı amaçlıyor.

Editör: Birol Sancak