Neredeyse Galatasaray’a satılacaktı!
Trabzonspor’un süper starı Christ Oulai ligin ilk yarısında ilk 4 hafta cezalı olmasına karşın sergilediği performansla çok kısa süre içerisinde Fil Dişi Milli Takımı’na seçilmişti. Oula’nin bu yükselişi başta Avrupa kulüpleri olmak üzere İstanbul kulüplerinin de iştahını kabartırken Galatasaray her zaman olduğu gibi Oulai’ye ilk ulaşmaya çalışan kulüp olmuştu. Eren ve Uğurcan’ı transfer eden Galatasaray, Oulai’de de aynı taktiği denemiş ve iddiaya göre Başkan Ertuğrul Doğan ile anlaşmıştı. Ortaya atılan rakam 20 milyon euro artı Ahmet Kutucu artı 5 milyon euro bonus şeklindeydi.

Tekke; ‘’hepimiz gittik, herkes gidebilir’’
Başkan Doğan tepkiler nedeniyle geri adım atınca ve de Oulai’de Avrupa kulüplerinde oynamayı seçince genç oyuncunun satışı dünya kupası sonrasına bırakılmıştı. Taraftarlar nezninde Galatasaray tehlikesi ise belleklerdeki yerini koruyordu. Trabzonspor’un hedefte olduğu süreçte rakiplerine oyuncu satacak olması akıl alır olarak değerlendirilmezken teknik direktör Fatih Tekke’nin ‘’hepimiz gittik, herkes gidebilir’’ sözü iddialı olunan süreçte anlamsız karşılanmıştı.

Trabzonspor Basketbol Kenetlendi! Hedef Seri Galibiyet ve Avrupa Bileti
Trabzonspor Basketbol Kenetlendi! Hedef Seri Galibiyet ve Avrupa Bileti
İçeriği Görüntüle

Bir sezon daha Trabzonspor’da kalmalı
Trabzonspor ligin 2. Yarısında ilk devreye göre daha fazla puan topladı. Sahasında en son Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederek zirve yarışında olduğunu gösterdi. Bordo-Mavililerde Oulai’nin satılmamasının ne kadar doğru karar olduğu gerçeği geriden kalan 28 hafta sonunda anlaşılmış oldu. Trabzonspor devre arasında sol kanat gibi çok kritik bir mevkiye takviye yapamayarak da eleştiri almıştı. Şampiyonluk sürecinde Oulai’nin kadroda kalması pozitif etki ederken oyuncun 1 sezon daha Trabzonspor’da kalıp hizmet etmesi arzulanan gerçekler arasında.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT