Profesyonel futbol oynamadım, ama yaklaşık 50-55 yıldır bu sporu takip eden biri olarak Trabzonspor'la ilgili bazı tespitlerim olacak;

Trabzonspor'un sorununu bugünkü oyuna bakarak okumak aldatıcı olur.

Bu takım 10 yıldır top oynamıyor.  Şampiyon olmadığı yıllarda bile, oynadığı coşkulu oyun nedeniyle "Gönüllerin Şampiyonu" apoletini takan Bordo Mavili takımın 10 yıldır o eski halinden eser yok. Bunun en önemli sebebi SİSTEMSİZLİK'tir.

Her takımın, ama bilhassa büyük takımların bir oyun sistemi vardır. Bir takımın oyun sistemini o takıma gönül vermiş taraftarın karakteri belirler, o kulübün yönetimi de bu sistemi deklere eder ve o sisteme uygun Teknik Direktör, oyuncu vs takıma monte edilir. Trabzonspor'un herhangi bir oyun sistemi yoktur. Rakibe göre gündelik çözüm arayışlarına dayalı doğaçlama bir modelle oynuyor.

Trabzonspor taraftarının karakteri coşkulu oyun sistemine uygundur. Silik, korkak ve durağan oyun bizim karakterimizle bağdaşmadığı gibi asla tehditkâr da değildir. Üstelik bu oyun rakibe de cesaret vermektedir.

Trabzonspor içerde veya dışarıda kiminle oynarsa oynasın, rakipleri; "Biz bunları yeneriz" duygusuna kapılmaktadır. Ve de zorlanmadan yenmektedirler.

Yapılacak şey, günlük doğaçlama çözüm arayışlarını terk edip, bir oyun sistemine karar vermek ve o sisteme uygun transferleri yapıp sabırlı bir şekilde istikrarı kovalamak olacaktır. Benim fikrim bu şekildedir vesselâm.

Osman Aydin

T R A B Z O N S P O R

HAKEMLERİ DE YENDİK!

Trabzonspor’un 1980 öncesindeki, 1980 sonrası şampiyonluklarına bakın.

Hakemleri de yenerek gelmiş, şampiyon olmuşuz.

Şampiyon kadronun da önünü kesmeye çalıştılar. Rize’de 3 penaltı ile mağlup olmadık mı?

Olduk. Ama yine de bırakmadık.

Trabzonspor bugün şampiyon kadroyu arıyor. Ama elindeki ile de galibiyet alabilecek potansiyeli olduğunu Beşiktaş maçında gördük.

Trabzonspor’un Hatayspor ile oynayacağı maç çok ama çok kritik bir maç.

Trabzonspor haftalardır puan alamıyor.

Alamadıkça da farklı psikolojiye giriyor.

Yenilgiler adeta alışkanlık yaptı.

Kazanma alışkanlığımıza ihtiyaç var.

Hatayspor’da Trabzonspor’un üzerine gelecek ve yenmeye çalışacak.

Trabzonspor’a karşı oyuncu olarak da antrenör olarak da kaybetmeyen Volkan Demirel’in bu kez mağlup edilmesi şart.

Kupa maçından sonra buna göre hazırlanmalı ve taktik savaşını kazanmalıyız.

Hatay çok önemli forveti dağıttı yeni bir forvet hattı kurdu. Onlarda tehlikeli ve özellikle Dele-Bashiru’yu durdurmak zor.

Abdullah Avcı ve arkadaşları bu tüyoları alsın ve kazansın.

Hakemleri̇ De Yendi̇k

35 MİLYON DOLAR

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın fedakarlıklarını yazıyoruz. Trabzonspor Kulübü için tam 35 milyon dolarlık ödemeyi kendi cebinden yapmış. Bunun bir kısmını Ahmet Ağaoğlu döneminde bir kısmını da kendi başkanlığında verdi. Bu ne demek, onun katkıları olmasaydı Trabzonspor’a şimdiye kadar çoktan yasaklar gelmişti. Teşekkür ediyoruz. Ama şunu de ekleyelim bir an önce Ertuğrul Doğan ve ekibi üretmeli ve ürettiklerinden de kendi parasını almalı. Aksine Trabzonspor Kulübü duvara çarpar. Kartal arazisi bir nimettir, Papara Park’tan 1 milyar TL daha gelecek. 750 milyon TL’lik de sermaye artırımı. Bu paralardan hem Bankalar Birliği’nin faizi ödenmeli hem de futbolcu alacakları ile Doğan’ın alacağının bir kısmı. Aksine sonumuz kayyum olur!

Başkan Doğan

TÜRKÇESİ 8 NUMARA

Yazdık, çizdik ama yönetime bir türlü anlatamadık. Bu takım şu anda ihtiyacı olan yani bir 8 numara. Yani orta saha ile birlikte forvetin köprüsünü kuracak isim. Yorumcular artık 8 numara diyorlar. Trabzonspor yönetimi halen sağ bek ve stoper bakıyor bir de sol bek. Ya gol hazırlığını kim yapacak? Fenerbahçe’de 4-5 tane 8 numara var. Bizde 8 numaraya yakın Bakasetas ve Abdülkadir’de gitti. Elimizde de kimse kalmadı. Sadece Mendy. Her tarafa uçması lazım.

Folcarelli

NİCE YILLARA ATMACA

Trabzon’un kanaat önderlerinden, siyasetçi, iş insanı Mehmet Atmaca, yeni yaşından gün aldı. 60 yaşını geride bırakıp 61 yaşına giren Atmaca’ya, Ayasofya’daki iş yerinde sürpriz yaptık. TTSO Meclis üyesi, Sebat Sürücü Kursları kurucusu iş insanı Aydın Özkurt, Atmaca’ya fotoğrafının olduğu sürpriz yaş pasta yaptırdı. Gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk ile Atmaca’ya iş yerinde sürpriz yaparak, yeni yaşını kutladık. Sürpriz karşısında duygulanan Atmaca, kendisini unutmadığı için teşekkür etti.

Ni̇ce Yillara

İKİ KALECİMİZİ DE KAYBETTİK

İdmanocağı birkaç yıl ara ile iki kalecisini de uğurladı. Uçan kaleci lakaplı Yaşar ile Alaattin Kurt. Birisi kazaya kurban gitti, diğeri ise kalp rahatsızlığı ile başlayan sıkıntılardan kurtulamadı. Alaattin Kurt 1980 yılındaki İdmanocağı 11’inde. Kadroda kimler yok ki, Murat Taşkın, Erol Batur, Zafer, Ahmet Kahraman, Minik Osman, Yüksel, Babiş Ömer.

İki̇ Kaleci̇ De

İki̇ Kaleci̇ De 2

BİRAZ DA NOSTALJİ

2005 Kongresi Trabzonspor Mali Sekreteri Sami Karaman, İş adamı Emre Aksoy ve Aziz Bahadır. Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu’nun yarıştığı kongredeler.

Bi̇razda Nostalji̇i̇i̇i̇