Saral, TFF'nin Fenerbahçe ile oynanan maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili verdiği cezaları "kurala, akla ve ahlaka sığmaz" olarak nitelendirdi. TFF'nin adaletsizlikleri ve haksız uygulamalarıyla, sadece Trabzonspor'u değil, tüm bir şehri "linç kültürüyle" boğmaya çalıştığını ifade etti.

TFF Başkanı Büyükekşi ve yönetiminin, ülkede yeni bir kaosa neden olduğunu belirten Saral, TFF'nin itibarını sarsan bu durum karşısında güvenlerinin kalmadığını dile getirdi. Ayrıca, TFF'nin sezon boyunca devam ettirdiği "tiyatro"nu artık daha net bir şekilde gördüklerini ve bu sürecin bir parçası olmadıklarını vurguladı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Batista Mendy Açıklaması Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Batista Mendy Açıklaması

TFF Başkanı Büyükekşi ve ekibinin, milyonlarca futbolseverin aşkını mahvettiğini, toplumda nifak tohumları ektiğini ve kontrolü tamamen kaybettiğini savunan Saral, Türk futbolunun bu "derin komadan" çıkması için TFF Başkanı dahil olmak üzere sorumluluk sahibi herkesin istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Trabzonspor taraftarına da seslenen Saral, emek hırsızları ve şikecilerle mücadelenin sonsuza kadar devam edeceğini belirtti ve açıklanan kararda emeği olanlara asla helal etmeyeceklerini ifade etti.

Başkan Yardımcısı Saral'ın bu sert tepkisi, Türk futbolunda yaşanan sorunların derinliğini ve kulüplerin bu konudaki hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Birol Sancak