Trabzonspor Üçüncülük Yolunda Kararlı; Gaziantep Maçıyla Avantajını Sürdürdü Trabzonspor Üçüncülük Yolunda Kararlı; Gaziantep Maçıyla Avantajını Sürdürdü

Özellikle Beşiktaş'ın Muci ve Musrati transferleri Trabzonspor'un planlarını derinden etkiledi. Abdullah Avcı'nın onayını aldığı Folcarelli ve Bocat transferleri ise son anda Başkan Ertuğrul Doğan tarafından "taraftara kabul ettiremeyiz" gerekçesiyle veto edildi. Bu iki oyuncu için yaklaşık 8-8.5 milyon euro'luk bir maliyet öngörülüyordu.

Başkan Doğan, bu yüksek rakamların kulübün mali yapısını zorlayacağını düşünerek daha mantıklı bir strateji izlemeye karar verdi. Yaz transfer döneminde daha kaliteli ve herkesin kabul edebileceği oyunculara yönelme kararı alındı. Bu kararla birlikte kadro kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Trabzonspor yönetimi, sezon sonunda transfer bütçesini genişleterek Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi rakiplerine karşı daha rekabetçi bir konuma gelmeyi planlıyor. Yeni sezon için şampiyonluk hedefine ulaşabilmek için kaliteli bir kadronun kurulması zorunluluğu da göz önünde bulundurulacak.

Muhabir: BİROL SANCAK