Onuachu'nun kritik gollerinin yanı sıra akrobatik vuruşlarıyla da dikkat çektiği bu sezon, Trabzonspor'un önemli bir güç kaynağı haline gelmesine neden oldu. Nijeryalı santrfor, Trabzonspor’un 30 puan topladığı ilk yarıda 8 gol kaydederek takımının en golcü oyuncusu oldu. 

Bordo-Mavili takım, Onuachu'nun liderliğindeki etkileyici performansıyla 3. sırada yer aldığı ligde attığı 30 golün 20'sini ayakla, 9'unu ise kafayla kaydetti. Bordo-Mavililer’de Nijeryalı santrafor Paul Onuachu ise 4’ü kafa toplam 8 golüyle takımın en skoreri oldu. Golcü oyuncu, adeta fileleri sarsarak Trabzonspor'un zirve mücadelesine katkı sağlıyor.

Trabzonspor, ilk yarılarını önde tamamladığı 7 maçın 6'sından galip ayrıldı. Bordo-Mavili takım; Alanya, Kasımpaşa, Beşiktaş, Pendik, Fenerbahçe ve İstanbulspor karşısında galip gelirken ilk yarısını 2-0 önde kapattığı Hatayspor’a ise Onuachu’nun da gol attığı karşılaşmada mağlup olmaktan kurtulamadı.

Onuachu'nun performansıyla birlikte Trabzonspor taraftarları, gelecek maçlarda da bu etkileyici gösteriyi sürdürebileceklerine olan umutlarını arttırıyor.

TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak