"14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek başlattığı siyasi mücadelede 20 yılı geride bıraktık.” diyen Cora, şunları söyledi: 

“AK Parti’nin mayasını milletimiz atmış, kumaşını milletimiz dokumuş, tabelasını milletimiz asmıştır. AK Parti kurulduğu günden bu güne karanlıktan aydınlığa diyerek birçok reforma imza atmış, eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, spordan tarıma kadar her alanda vizyon projeler ortaya koyarak Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada en önemli devletlerden biri olarak inşa etmiştir. Bu kutlu yürüyüşümüzde aziz milletimizin desteği ve feraseti bize her zaman güç vermiştir, kuvvet vermiştir. Geride bıraktığımız 20 yılda bizi inandığımız yoldan alıkoymaya çalışanlar oldu. Ülkemizin aydınlık geleceğine ipotek koymak isteyen karanlık şer odakları, son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi ile yolumuza taş koymaya çalıştılar. Ancak milletimizin duası ve desteği, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile biz bu taşları ezdik geçtik.  Yerli ve milli, tam bağımsız Türkiye yolunda ise kararlılıkla yürüyoruz.  Geride bıraktığımız 20 yılda özellikle içimizde kanayan bir yara olan Ayasofya’nın prangaları şükürler olsun ki, 86 yıl aradan sonra kırdık ve Ayasofya Cami-i Kebiri tekrar vakıf senedine uygun olarak aziz milletimizin ibadetine açtık.  

Allah’a hamdolsun Türkiye 20 yıl içinde çok önemli mesafeler kat etti. Yerli ve milli silahlarını, tanklarını, helikopterlerini, İHAsını SİHAsını, otomobilini üretti. Kendi imkanlarıyla kendi doğal gazını buldu, çok şükür yine kendi imkanlarımızla çıkarıyoruz. Yollar, köprüler, hastaneler, statlar, üniversiteler birçok alanda birçok eseri ülkemize kazandırdık, hayal gibi görünen nice hedeflere ulaştık.  AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar hangi ilkelene inandıysak, ülkemiz için neleri vadettiysek bunları gerçekleştirdik. Allah ömür, milletimiz de destek verdiği sürece Türkiye’ye hizmet sancağını daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz.  Bu duygu ve düşüncelerle partimizin kuruluşundan bugüne kadar teşkilatlarımızın her kademesinde görev alan, emek sarf eden her bir teşkilat mensubumuza teşekkür ediyorum. Bugün aramızda bulunmayan, ahirete irtihal etmiş kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.  AK Parti’yi kurarak, her daim onur duyduğum ülkemize ve milletimize hizmet yolunda bizim de katkımızın olmasını sağlayan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı arz ediyorum.  AK Partimiz’e millete hizmet yolunda nice 20 yıllar diliyorum."
 

Editör: TE Bilisim