Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 472. gününe girdi. Eyleme katıldığı için evi yakılmak istenen Ayşegül Biçer  gazetemiz köşe yazarı Ahmet Külekçi’ye konuştu .Biçer PKK’nın sözde infaz timi tarafından bir ayda 3 defa tehdit edildiğini belirterek “Bir canımız var o da bu vatana feda olsun” dedi.

2 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan oğlu Mustafa için oturma eylemi yapan Ayşegül Biçer 472 gündür oturma eyleminin devam ettiğini hatırlatarak “PKK ve HDP şunu bilsin ki biz asla evlat nöbeti eylemimizden vazgeçmeyeceğiz. Teröre karşı annelerin tavizi olmayacak. İstedikleri kadar çıldırsınlar ve bizi tehdit etsinler artık annelerin gücü önünde duramayacaklar”

ÖRGÜTÜN İNFAZ TİMİ BİZİ HEDEFE KOYMUŞ

Geçen hafta içinde 13 ve 10 yaşında iki kız çocuğu ile Diyarbakırdaki evinde uyurken kapı kilidi kırılmayınca pencereden evlerinin yakılmak istendiğini kızının fark etmesiyle son anda ölümden döndüklerini belirten Ayşegül Biçer “Eyleme katıldığımız için üzerimize-üzerimize geliyorlar. Evim 3 kez kundaklanmak istendi çarpı işareti kondu. Örgütün sözde infaz timi bizi hedefe koymuş. Mustafamı bulana kadar eyleme devam edeceğim”

ALLAH SOYLU BAKANIMIZDAN RAZI OLSUN

İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’dan Allah razı olsun her fırsata bizim yanımızda olduğunu dile getiriyor bize moral veriyor. Emin olun bütün canı yanmış gözü yaşlı evlatlarını arayan annelerin duaları onunla. Bizler devletimize güveniyoruz. Bu bayrak altında yaşamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bizi bölmeye ve düşman etmeye çalışanlar için artık yolun sonu gözüktü.

OĞLUMA SESLENİYORUM

Oğluma bir  güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunuyorum. Zararın neresinden dönersen kardır. Böyle güçlü bir devletin kollarında, şu dalgalanan sancağın altında hiçbir şeyden korkmadan yaşa. Çünkü benim davam sadece sen değil, davam vatanım, bayrağım ve evladımdır. HDP bunu iyi bilsin ki; tehditlerinden korkmuyorum. Ya zafer ya ölüm, sonuna kadar kararlıyız.

ÜLKENİN HER YERİNDEN DESTEK MESAJI ALIYORUZ

Eyleme başladığımız günden sizin gibi gerek Diyarbakır’a gelerek bizlere destek verenler gerekse telefonla mesaj yollayan binlerce insanlar var. Her birinin gönlü yüreği ve duaları bizimle. Allah hepsinden razı olsun. Trabzon’dan Edirne’ye Hakkari’den İzmir’e çığ gibi destek var. Artık yeter diyoruz terör belasından kökünden kurtulma zamanı geldi.

OĞLUM SİLAH ZORU İLE DAĞA KAÇIRILDI

Vatansever bir aile olduğumuz doğrudur. Siyasi görüşümü kimse sorgulayamaz. Çocuğum 10 aylık olana kadar Manisa'da 6 yaşına kadar da Antalya'da yaşadı. Daha sonra ise Diyarbakır'da yaşadık. Ben bir kürt olarak Türklerden iyilik ve dostluktan başka hiçbir zarar görmedim.Oğlumun 13 Ekim'de terör örgütü PKK'ya yakın bir haber sitesinde oğluma ait video paylaşıldı. Oğlumun silah zoru ve baskı altında o şekilde konuştuğunu çok iyi biliyorum. Oğlumu asla onlara bırakmayacağım

40 YILDIR YETER ARTIK DİYORUZ

PKK ve onun uzantısı HDP'yi yerle yeksan etmek için birbirimize ihtiyacımız var. Allah'ın izniyle kazanacağımıza inanıyoruz. Hakkımızı onlardan söke söke alacağız. 40 yıldır artık yeter diyoruz. Annelerin gözyaşı dinmedi. Allah'ın izniyle bu mücadeleyle oğlumuz teslim olacak. Hep beraber onları yerle yeksan edeceğiz.”
 
Editör: TE Bilisim