Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Ülkemizde 1 günlük yas ilan edilmesini kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Bu acı olayın ardından Türkiye'nin, İran halkının yaşadığı derin acıyı paylaşmak amacıyla milli yas ilan ettiği vurgulandı. Erdoğan, helikopter kazasının ardından İran makamlarıyla temasa geçerek arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamak için tüm imkanların seferber edildiğini de aktardı.

Trabzon Eski İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İBB’de Daire Başkanı Olarak Göreve Başladı Trabzon Eski İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İBB’de Daire Başkanı Olarak Göreve Başladı

Açıklamalarında Türkiye'nin, İran'la olan tarihi ve dostane ilişkilerine de değinen Erdoğan, İran'ın Filistin davasına verdiği güçlü desteği her zaman takdirle karşıladıklarını ifade etti. İki ülke arasındaki yakın diyalog ve komşuluk ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin tek taraflı yaptırımlara katılmayarak komşuluk hukukunu yerine getirdiğini belirtti.

Son olarak, İranlı kardeşlerin yaşadığı acıya başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, milli yas ilan edilmesi kararının bu derin üzüntüyü paylaşmanın bir ifadesi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: Birol Sancak