Ligde sona yaklaştıkça birbirinden önemli ve çekişmeli maçlar ortaya çıkıyor. Düşme hattının içinde olan Rizespor için ise her maç çok kritik her maç çok ama çok önemi.  Alt sıralardan kurtulup ligde kalma adına her maç final. Böylesine önemli ve kritik maçlarda yeşil-mavili takımın oyuncuları beklenin mücadeleyi ve performansı ortaya koyamadılar Alanyaspor maçının ilk yarısında.

Çaykur Rizeszpor’un Trabzonspor galibiyeti ve  ardından Milli takım arasından sonraki performansın nasıl olacağı merak ediliyordu.   Milli takım arası toparlanma açısından  önemli bir fırsattı. Üstelik Rizespor Milli arayı Antalya’da kamp yaparak geçirmişti. Gel gör ki Antalya  kampı da futbolculara hiçbir şey vermemiş. Bununla da Alanyaspor maçının ilk yarısında kötü futbol oynayan rakibi karşısında etkili olamayan bir Rizespor vardı. Alanyaspor  Rizespor’a karşı baskıyla, enerjiyle , saha için yapısıyla, savunma ve hücumda etkili olarak oynadı. Maçın başında da Emre Akbaba’nın attığı golle öne geçti. Rizespor ilk yarıda etkili olamadı. Rakip kalede pozisyon üretmekte oldukça güçlük çekti.  İlk yarının son dakikalarında  Cemali Alanyaspor ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Halil Umut Meler,  biraz gecikmeli de olsa penaltıyı verdi. Ama TFF VAR odası milimetrik bir ofsayt çizgisi çekti. Tabi bu çizgiyi ileri geri istedikleri gibi ayarlıyorlar. Bu ayarla da Rizespor’un penaltısını iptal ettirdiler.

Boldorin ve Baianoya ilk 11’de göreve veremeyen Teknik direktör Bülent Korkmaz, ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliğiyle Yusuf Sarı, Cisce ve Bolasie ile başladı.  Korkmaz  başta  Sabo ve Alper olmak üzere yanlış tercihler yaptı. Yanlışını hatasını gördü ilk yarıda  İkinci yarıdaki bu değişiklikler Rizespor’a biraz hareketlilik getirdi.  Ama bu hareketlilik sonuç getiremedi. Yeşil-mavililer Maçın ikinci yarısında rakip kalede biraz etkili olmaya çalışmaya çalıştığında ise  yine maçın var hakemi Atilla Karaoğlan sahneye çıktı.  Bu kara adam da ilk yarıda Rizespor’un penaltısını  milimetrik bir ofsayt çizgisiyle iptal ettirdi sonrada Alanyaspor’a  penaltı verdirince ev sahibi takım farkı 2’ye çıkardı.

Rizespor  iki farklı mağlup duruma düştükten sonra tüm riskleri alıp rakibinin üstüne gitti. İlk yarıda yapamadığını yapıp rakibine baskı kurdu ve  Bolasie’nin ortasında Cisse nin attığı kafa golü ile skoru 2-1’e getirdi.   Maçın kalan bölümünde  oyunu rakip yarı alanın içine yıkarak etkili oynadı Rizespor ama son vuruş ve yetersizliği çok oluğu için gol atma becerisini gösteremedi. Tehlikeli pozisyonlar  oluşturdu ama son hamleleri bir türlü yapamadı. Zaten takımın en büyük sıkıntısı da gol atma yeteneği. Bu yetenek yeterince  yok Rizespor’lu futbolcularda.  Rizespor süper ligin deplasmanda maç kazanamayan tek takımı olarak Alanyaspor deplasmanında da mağlup oldu. Dış sahada tek bir maç bile kazanamayan bir takımın ligde kalma şansıda çok zordur dur. Alanyaspor mağlubiyeti ile de lig’de kalma umudu daha da azaldı.  Umutlu olduğumuz Bülent  Korkmaz Hoca’nında katkısı olmadı. Böylesine önemli bir maçta ilk 11’de yaptığı tercihler tam bir hayal kırıklığıydı.