Memiş'in Youtube kanalındaki açıklamalarıyla gündeme gelen bu uyarılar, piyasalarda heyecan yarattı. Fed'in faiz kararını pas geçmesi durumunda haziranda indirim olabileceğini söyleyen Memiş, Bitcoin'in 73 bin 710 dolara kadar yükseldiğini belirterek, "Burada birileri ters köşe olacak, birilerinin canı yanacak. Kimin canı yanacak bilmiyorum ama burada sağlam düzeltme yapması lazım" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın Enflasyon Tahminlerindeki Artış Emekli ve Memur Maaş Zammını Nasıl Etkileyecek? Merkez Bankası'nın Enflasyon Tahminlerindeki Artış Emekli ve Memur Maaş Zammını Nasıl Etkileyecek?

Ayrıca Memiş, 20 Mart'taki Fed kararının yanı sıra Mayıs ayına da dikkat çekti. "Beklemediğimiz sürpriz gelişmelerle karşı karşıya kalacaksınız mayıs ayında" diyen Memiş, vatandaşlara altın, gümüş ve sterlin-dolar alımını önerdi.

Altın fiyatlarına da değinen Memiş, "Gram altında fiziki altın tarafında 2400'ün altına kadar geriledi. 2390'a kadar geriledi. 2395'e aldığım altınımı bekletiyorum ben. Altının onsunda da gerileme gördük. 2188 dolara kadar yükselmişti. Satışlar devam etti, 2155 dolara kadar geriledi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son olarak, Memiş'in gram altın ve ons altın değerlendirmeleriyle ilgili tahminleri ve öngörüleri, yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Gram altının geri çekilmelerinin sınırlı kalabileceğini belirten Memiş, uzun vadeli fiyat tahminlerinde bulunarak yatırımcılara bilgi verdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN