Son dönemde döviz, altın ve kripto paralarda yaşanan yükselişler, birikimlerini değerlendirmek isteyenleri heyecanlandırırken, ekonomi uzmanları da piyasalardaki bu hareketliliği değerlendirmeye devam ediyor. Uzman Hatice Kolçak'ın yaptığı değerlendirme, birikimlerini artırmak isteyenler için yeni bir yatırım fırsatına işaret ediyor.

En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç En uygun sıfır araçlar belli oldu: İşte o 12 araç

Hatice Kolçak'ın değerlendirmesine göre, döviz, altın ve kripto para piyasalarında yaşanan yükselişlerin yanı sıra, gümüşe olan ilgi de artıyor. Kolçak, gümüşün altından daha geride kaldığını belirterek, bu durumun yakın vadede gümüşe yönelik bir yükselişi tetikleyebileceğini ifade ediyor.

Özellikle, gram altın ve ons altındaki yükselişlerin göz önüne alındığında, gümüşün de benzer bir ivme yakalaması beklentisi güçleniyor. Hatice Kolçak'ın sözleri, birikimlerini artırmak isteyenler için gümüşün potansiyelini gözler önüne seriyor.

Kolçak'ın yaptığı değerlendirme şu şekilde:

"Birkaç gündür de söylediğim gibi Bitcoin’de bir seviye var. 69 bin 700 dolarda, burada bir kırılma olacak. Eğer satış gelirse yeniden 60 bin dolar civarına, belki 64 bin dolardan bir dönüş olabilir. 58-60’ları deneyebiliriz.

Hızla yükselen gram altını da değerlendiren Uzman Hatice Kolçak, 2 bin 323 TL seviyesinin aşıldığını ve burada 40-50 TL’lik bir artışın söz konusu olduğunu vurguladı. Ons altındaki yükseliş ile birlikte gram altında büyüme oranının ciddi seviyelere ulaştığını belirten Kolçak, ‘Düşüşlerin de aynı oranda bir azalma olacağını söyleyebilirim’ ifadelerini kullandı.

Birikimlerini değerlendirmek isteyenler için dolar ve altının yanı sıra, gümüşün de dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Hatice Kolçak, gümüşün altını yakalayabileceği ve önemli bir yatırım fırsatı sunabileceği uyarısında bulunuyor."

Muhabir: AYŞEN KARABİNA