Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Ahmet Talha Göktekin, fındık bahçesinde çektiği kısa bir video ile dikkat çekti. Ortaokul 5. sınıf öğrencisi olan Ahmet Talha, eline fındık sepetini alarak başlattığı “Gazze için fındık” kampanyasıyla sosyal medyada gündem oldu. “Bugün Gazze için fındık topluyorum” sözleriyle paylaştığı çağrısında, hem ailesinden aldığı destekten hem de Gazze’de yaşanan zorluklara dikkat çekmek istediğinden bahsetti. Küçük yaşına rağmen ortaya koyduğu duyarlılık, izleyenlerden takdir topladı.

Ahmet Talha’nın sözleriyle çağrı: “Bugün Gazze için fındık topluyorum”

Kendi çektiği videoda samimi ifadeler kullanan Ahmet Talha, “Sabah kalktığımda dedeme, bugün Gazze için fındık toplayacağım dedim. O da bana tamam oğlum topla ve sat dedi. Ben de şimdi bir akım başlatıyorum. Gazzeliler ölmesin, Gazze her zaman yaşasın diye bugünkü fındığımı Gazze için topluyorum. Herkesi bu akıma davet ediyorum” dedi. Onun bu sözleri, hem bulunduğu bölgedeki üreticilerden hem de sosyal medya kullanıcılarından olumlu geri dönüş aldı.

Fındık hasadında Gazze’ye destek mesajı

Doğu Karadeniz’de her yıl binlerce ailenin geçim kaynağı olan fındık hasadı, bu kez farklı bir anlam kazandı. Ahmet Talha’nın başlattığı kampanya, yalnızca bir çocuk yüreğinin duyarlılığı değil, aynı zamanda bölgeden Gazze’ye verilen manevi bir destek olarak değerlendirildi. Küçük bir çocuğun bahçede başlattığı bu hareket, “yardımlaşma ruhunun yaşatılması” yönünde güçlü bir mesaj niteliği taşıyor.

Sosyal medyada yankı uyandırdı

Ahmet Talha’nın videosu kısa sürede çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı. Kampanya, sosyal medya kullanıcıları arasında dayanışmayı artırıcı bir akım haline gelirken, birçok kişi de “Gazze için fındık topluyorum” mesajıyla destek vermeye başladı. Küçük bir çocuğun inisiyatifiyle başlayan bu hareket, Karadeniz’in bereketli bahçelerinden Gazze’ye uzanan anlamlı bir dayanışma örneği olarak görülüyor.

Kaynak: İHA