Şehrin Gürültüsünden Kaçıp Yaylalara Sığındılar

Gümüşhane’de doğa tutkunları, şehrin yoğun temposundan uzaklaşmak için bu kez rotayı Kürtün ilçesine çevirdi. GÜDAK tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 62 sporcu, Sazalanı-Damlı parkurunda yaklaşık 12 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Karlı zirvelerin gölgesinde, rengarenk çiçeklerle kaplı ormanların arasında yapılan yürüyüş, katılımcılara hem doğayla baş başa kalma fırsatı sundu hem de şehir stresinden uzaklaştırdı.

A W707175 02

Karlı Zirveler ve Mor Sümbüller Eşliğinde Yürüdüler

Etkinlik, Kürtün ilçesindeki Sazalanı mevkisinden başladı. Sporcular, yemyeşil vadiler ve doğanın ortasında uzanan parkurlarda yürüyerek Damlı köyü çevresini dolaştı.

Baharın tüm renklerini yansıtan doğa manzaraları yürüyüşe katılanlara görsel şölen sundu. Özellikle mor sümbüllerle kaplı ormanlık alanlar ve karlı zirvelerin oluşturduğu manzara büyük ilgi çekti.

Katılımcılar, temiz havayı ciğerlerine çekerek doğanın uyanışına yakından tanıklık etti.

A W707175 03

Çocuklu Aileler de Etkinliğe Katıldı

Doğa yürüyüşüne çocuklu ailelerin de yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan Furkan Atar, parkurun doğayla iç içe olduğunu ve büyük keyif aldıklarını söyledi.

Aslen Sivaslı olduğunu ve Gümüşhane’de esnaflık yaptığını belirten Atar, çocuklarla birlikte yürüyüş yapmanın zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak doğanın tüm yorgunluğu unutturduğunu ifade etti.

Yürüyüş boyunca babasının omuzlarında ilerleyen küçük katılımcının çiçeklerden yapılan tacı ise etkinliğin renkli görüntülerinden biri oldu.

A W707175 04

İlk Kez Katılanlar Hayran Kaldı

Etkinliğe farklı şehirlerden gelen doğaseverler de katıldı. Giresun’dan gelen Nezaket Aydın, ilk kez bu rotada yürüdüğünü ve manzaraya hayran kaldığını söyledi.

Aydın, yaylalardan başlayıp orman içinden Damlı köyüne ulaşan parkurun kendisini çok etkilediğini belirterek organizasyondan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Katılımcılar, doğayla iç içe geçen etkinliğin hem fiziksel hem de ruhsal açıdan rahatlatıcı olduğunu dile getirdi.

A W707175 05

“Gümüşhane Cennetten Bir Parça Gibi”

Yürüyüşe katılan isimlerden Doç. Dr. Neva Doğan ise mor sümbülleri yerinde görmenin hayalini kurduğunu ve bu etkinlikle bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Doğan, Gümüşhane’nin doğal güzelliklerinin kendisini hayran bıraktığını belirterek, bölgedeki yürüyüş parkurlarının doğaseverler için büyük fırsat sunduğunu ifade etti.

Manzaranın insanın ruhunu dinlendirdiğini söyleyen Doğan, etkinlik boyunca tüm yorgunluğunu unuttuğunu dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

A W707175 07

Doğa Yürüyüşleri İlgi Görmeye Devam Ediyor

Son yıllarda doğa sporları ve yayla yürüyüşlerine olan ilginin artmasıyla birlikte Karadeniz’de düzenlenen etkinlikler de yoğun katılım görüyor.

Uzmanlar, doğa yürüyüşlerinin hem fiziksel sağlık hem de stres yönetimi açısından önemli katkılar sunduğunu belirtiyor.

Gümüşhane’nin doğal güzellikleri ise özellikle bahar aylarında doğaseverlerin en çok tercih ettiği rotalar arasında yer alıyor.

Kaynak: İHA