Türkiye Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışmaları Sendikası Trabzon 1’nolu Şube Başkanı Coşkun Dilber TrabzonGazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. Dilber: “Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama sonuçlarında hak gaspının yaşandığı, kul hakkının yenildiği, torpillilerin, yandaşların kayırıldığını” söyledi.

Mülakat Sonuçlarından Anlaşılıyor Ki

Coşkun Dilber açıklamasına şöyle devam etti: “ Sözde bir sendikanın yöneticileri ellerinde liste ile kimin hangi okula görevlendirileceğini, kimlerin saf dışı bırakılacağını hesap etmiş, sözde siyasilerde buna müsaade etmiştir. Üstelik kamuoyuna yansıyan iddiaları gizlemek için sonuçların liste halinde de yayınlanmadığı görülmektedir. Sonuçlar liste halinde yayınlansa yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecekti. Tabi şunu da belirtelim, sonuçlar liste halinde ilan edilmese bile sendikamıza çok sayıda şikâyet ulaşmak da ve öte yandan sendikamız şeffaflık ilkesi gereği MEB’den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını talep etmiştir. Çünkü yönetmelik açıkça bunu emretmektedir. Ancak bu yapılmamıştır. Çünkü yapılan çirkinlik çok net ortaya çıkacaktır. Verdiği puanın arkasında duramayan bir idarenin, bu ülkeye nasıl bir katkı sağlayabileceği aslında ortadadır” ifadelerini kullandı.

Kripto Fetöcü

Dilber: “Türk Eğitim-Sen olarak, her fırsatta yönetici atama sonuçları açıklandığında geçtiğimiz yıllardaki ayrımcılığın, ötekileştirmenin yaşandığını görürsek, bunun sorumlularını ülkemizde oluşan milli birlik ve beraberlik havasını bozmak isteyen Kripto Fetöcü ilan edeceğimizi söylemiştik. Nitekim bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Yaşananlar göstermiştir ki, bazı teşkilatlarda bir gizli çete vardır. Bunlar devletimizin bekasına yönelik saldırılar karşısında bir ve bütün olan Türk milletini ayrıştırmak isteyen, kamu çalışanlarını ‘Benden olan-olmayan’ şeklinde kategorize eden, çalışma barışına nifak sokmak isteyen Kripto Fetöcülerdir” dedi.

Yapılması Gerekenler

Coşkun Dilber: “mülakatlar iptal edilmeli yerine yazılı sınav getirilmelidir. Yapılacak yazılı sınav sorularının çalınmamasına da özel özen gösterilmelidir. Kamu çalışanı arasına, kamu çalışanı ile devlet arasına nifak sokmak isteyen kriptolar nerede olursa olsun etkisiz hale getirilmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak mülakat sistemine kimin atandığına bakılmaksızın karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Bu noktadaki karalı duruşumuz, mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.
Taşkın ZENGİN