Operasyonlar neticesinde 559 ruhsatsız tabanca, 58 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 14 uzun namlulu tüfek ve 119 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 750 silah ele geçirildi. Bununla birlikte, 878 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve silah temin edenlerin izini sürdüklerini ve adalete teslim etme kararlılıklarını vurguladı.

Geniş Kapsamlı Mücadele

Bakan Yerlikaya, göreve geldikleri tarihten bu yana düzenlenen "Mercek" operasyonlarının geniş kapsamlı bir mücadele sergilediğini belirtti. 1 Haziran 2023 - 28 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, 79 bin 235 silahın ele geçirildiğini ve 89 bin 915 şüpheliye işlem yapıldığını dile getirdi.

Operasyonların Yerel Detayları

Operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından koordine edilerek ülkenin çeşitli şehirlerinde gerçekleştirildi. İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Şanlıurfa gibi büyük şehirlerden tutun da daha küçük illere kadar birçok yerde yapılan operasyonlar neticesinde ruhsatsız silahların bulunduğu tespit edildi.

İHA