İddiaya göre, rahatsız edici telefonlar ve ısrarlı davranışlar sonucunda öfkesine engel olamayan Kul, parkta karşılaştığı adamı evire çevire dövdü.

Olay, cep telefonu kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, Nuran Kul'un adama tokat atarak saldırdığı ve çevredeki vatandaşların araya girerek kadını sakinltirmeye çalıştığı anlar görülüyor. Kul, olay sırasında, "Kocam daha yeni öldü, seni gebertirim, adam ol. Arama diyorum sana niye arıyorsun, yaşından başından utan, acımı yaşıyorum. Ben kocamı daha yeni kaybettim, bana gel para vereyim diyor sen kimsin?" şeklinde bağırdı.

Nuran Kul, yaşananları anlatırken, adamın sürekli telefonla kendisini rahatsız ettiğini belirtti ve uyarılarına rağmen dinlemediğini ifade etti. Kul, şahsı tanımadığını ve numarasını sokak hayvanları derneğinden aldığını söyledi. Kendisini savunmak için "Osmanlı kadını olduğu için Osmanlı tokatını" vurduğunu dile getiren Kul, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle saldırıyı sonlandırdığını ekledi.

Son olarak, yaşadığı acıya rağmen böyle bir duruma göz yummayarak adaleti kendi ellerine almanın önemine vurgu yaparak, "Bütün kadınlara bu cesaret olsun, korkmasınlar ve Osmanlı tokatını yapıştırsınlar" dedi.