Trabzon Akçaabat Yaylacık Mahallesi'nde otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 3 yaralı
Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, üç kişi ise yaralandı. Mehmet Selim Bayram’ın kullandığı 61 DU 711 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki şarampole devrildi. Olay yerine kısa sürede ulaşan sağlık, polis ve itfaiye ekipleri, araçta sıkışan yaralılara müdahale etti. Sürücü Mehmet Selim Bayram’ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Araçta bulunan Sevim Bayram, Hanife ve 6 yaşındaki Eymen Maden ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Direksiyon hakimiyetini kaybetti, otomobil şarampole yuvarlandı
Kazanın, aracın sürücüsü Mehmet Selim Bayram’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Yaylacık Mahallesi istikametinde ilerleyen otomobil, bir anda yoldan çıkarak metrelerce aşağıya savruldu. Kazanın etkisiyle araç içerisindeki kişiler sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, özel ekipmanlarla araçtaki yaralıları çıkarmayı başardı.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı, durumları izleniyor
Kazadan sağ kurtulan Sevim Bayram, Hanife ve küçük Eymen Maden, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, hastane kaynakları hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi. Özellikle küçük Eymen’in durumunun yakından takip edildiği öğrenildi. Kazanın ardından jandarma ekipleri olay yerinde detaylı inceleme başlattı.

Kaza bölgesinde güvenlik önlemleri alındı
Olay sonrası bölgedeki trafik bir süreliğine kontrollü olarak sağlandı. Şarampole devrilen otomobilin kaldırılması için vinç çağrıldı. Polis ve jandarma ekipleri kazanın nasıl meydana geldiğini belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarını ve tanık ifadelerini incelemeye aldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Trabzon'da yaşanan bu üzücü kazada hayatını kaybeden Mehmet Selim Bayram’a Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Benzer kazaların yaşanmaması için sürücülerin dikkatli olması ve trafik kurallarına azami özen göstermesi gerektiği bir kez daha hatırlatılıyor.