Trabzon'da Şafak Operasyonu! 45 Gözaltı, 2 Firari

Trabzon'da yasaklı madde imalatı ve ticaretine yönelik yürütülen 5 aylık teknik ve fiziki takip, geniş çaplı bir operasyonla sonuçlandı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, kent merkezi ve 7 ilçede belirlenen 44 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Toplam 325 personelin görev aldığı operasyonda 45 şüpheli gözaltına alınırken, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı madde, ruhsatsız silah, mühimmat ve yasaklı madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit para ele geçirildi. Operasyonun ayrıntıları, yürütülen soruşturmanın kapsamını da ortaya koydu.

A W819997 03

Trabzon'da 44 Adrese Eş Zamanlı Şafak Baskını

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi kapsamında yasaklı madde imalatı ve ticaretine yönelik 5 ay boyunca çalışma yürüttü.

Teknik ve fiziki takibin ardından 27 Ekim sabahı Trabzon merkez ve 7 ilçede operasyon gerçekleştirildi.

Operasyona 325 emniyet personelinin yanı sıra 5 Özel Harekât Timi, 2 insansız hava aracı ve 4 narkotik madde arama köpeği katıldı.

47 şüpheliye ait 44 adrese düzenlenen baskınlarda 45 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Firari durumdaki 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

A W819997 04

Ev ve İş Yerlerinden Yasaklı Madde ve Silah Çıktı

Beş aylık çalışma süresince ve operasyon günü gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda yasaklı madde ele geçirildi.

Ele geçirilen maddeler arasında sentetik kannabinoid ham maddesi, sentetik ecza, kubar esrar, skunk, metamfetamin, sıvı metamfetamin, kokain, bonzai, Hint keneviri bitkisi, toz esrar ve afyon sakızı bulunduğu bildirildi.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ayrıca şu malzemeler ele geçirildi:

  • 7 ruhsatsız tabanca ve 1 av tüfeği

  • 245 adet çeşitli çaplarda fişek

  • 4 hassas terazi

  • Yasaklı madde kullanımına yönelik 18 düzenek

  • 200 gümrük kaçağı boş makaron ve makaron doldurma aparatı

Aramalarda yasaklı madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit paraya da el konuldu.

A W819997 06

45 Şüphelinin Emniyetteki İşlemleri Sürüyor

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 45 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Operasyonda ele geçirilen yasaklı maddeler ve diğer malzemeler incelemeye alınırken, henüz yakalanamayan iki şüphelinin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Trabzon'da 5 ay süren takibin ardından gerçekleştirilen operasyon, katılan personel sayısı, baskın yapılan adresler ve ele geçirilen malzemelerle dikkat çekti.

Kaynak: İHA