Trabzon’dan Geldi, 2 Dakika ile Sınava Alınmadı

Süleyman Demirel Lisesi’nde sınava girmek isteyen bir üniversite adayı, sınav merkezine 2 dakika geç kaldı. Bir gün önce Trabzon’dan geldiğini söyleyen aday, kapıların kapanması nedeniyle kısa süreli panik yaşadı. Sınava yetişebilmek için önce okulun demir kapısından atlayan aday, bina kapılarının da kapandığını görünce sınava giremedi. Aday, daha sonra bahçe duvarından atlayarak okuldan ayrıldı.

Kırıkkale’de TYT Öncesi Dikkat Çeken Anlar

Olay, Kırıkkale’de 2026-YKS’nin ilk oturumu olan TYT sırasında Süleyman Demirel Lisesi’nde yaşandı. Sınava girmek için okula koşarak gelen bir aday, kapıların kapanmasının ardından sınav merkezine alınmadı. Sınava yalnızca 2 dakika geç kaldığı belirtilen aday, okul önünde bekleyen velilerle kısa süre konuştu. Yaşadığı panik, sınav sabahının en dikkat çeken görüntülerinden biri oldu. Adayın “Uzak yerden geldim, şu an giremez miyim?” sözleri, yaşadığı hayal kırıklığını ortaya koydu.

Trabzon’dan Geldiğini Söyledi

A W729825 01

Sınav merkezine geç kalan aday, bir gün önce Trabzon’dan geldiğini ifade etti. Okul önünde bekleyenlerle konuşan aday, uzak yerden geldiğini belirterek sınava girip giremeyeceğini sordu. Ancak kapıların kapanması nedeniyle sınava alınmadı. Adayın sınava yetişmek için gösterdiği çaba, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekti. Kısa süre içinde panik yaşayan genç, önce okul kapısını zorladı. Kapının kilitli olduğunu fark edince bu kez demir kapının üzerinden atlayarak okul bahçesine girdi.

Demir Kapıdan Atladı Ama Sınava Giremedi

Üniversite adayı, okul bahçesine girdikten sonra koşarak bina giriş kapısına yöneldi. Ancak bina kapılarının da kapandığını gördü. Bu nedenle sınava alınmayan adayın çabası sonuçsuz kaldı. Sınav saatine yetişmek için önce koşan, ardından demir kapıdan atlayan adayın yaşadığı anlar dikkat çekti. Kapıların kapanması nedeniyle sınav salonuna giremeyen aday, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Olay, sınav saatlerine zamanında ulaşmanın önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Bahçe Duvarından Atlayarak Okuldan Ayrıldı

A W729825 02

Sınava alınmayan aday, okul bahçesine girdikten sonra bu kez okuldan ayrılmak için bahçe duvarından atladı. Demir kapıdan atlayarak sınava yetişmeye çalışan ancak bina kapılarının kapanması nedeniyle içeri alınmayan adayın, bahçe duvarından çıkarak okuldan ayrılması dikkat çekti. Kırıkkale’de yaşanan olay, 2026-YKS’nin ilk oturumunda sınav merkezleri çevresinde yaşanan en çarpıcı anlardan biri oldu. Adayın yaşadığı panik ve üzüntü, sınav heyecanının ne kadar büyük olduğunu gösterdi.

Sınav Heyecanı Üzüntüye Dönüştü

YKS’nin ilk oturumu olan TYT’ye girmek için Süleyman Demirel Lisesi’ne gelen aday, sadece 2 dakikalık gecikme nedeniyle sınava alınmadı. Trabzon’dan geldiğini söyleyen adayın sınava yetişmek için gösterdiği yoğun çaba sonuç vermedi. Demir kapıdan atlayarak bahçeye giren, ardından bina kapısının kapalı olduğunu gören aday, sınav merkezinden ayrılmak zorunda kaldı. Yaşanan olay, sınav günü dakikaların ne kadar kritik olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Kırıkkale’de yaşanan olay, 2026-YKS’nin ilk oturumunda sınav heyecanının dramatik anlarından biri oldu. Bir gün önce Trabzon’dan geldiğini söyleyen aday, TYT’ye 2 dakika geç kaldığı için sınava alınmadı. Demir kapıdan atlayarak yetişmeye çalışan aday, bina kapıları kapalı olduğu için içeri giremedi ve bahçe duvarından atlayarak okuldan ayrıldı. Siz de sınav günü yaşanan bu olayla ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İHA