Maske,  Mesafe Ve  Hijyen Kurallarına  Dikkat Ederek Giresun'da Sokağa Çıkan Ekibimiz, Vatandaşlara Mikrofon Uzattı

Türkiye'de 51 il  Megakent statüsünde bulunuyor. Bu illerden geriye kalan 31 tanesi ise bütün şehir olmanın hayalinde. Bütün Şehir olmanın her yönüyle büyük bir avantaj olacağını düşünen Giresun'un halkı, Taka Gazetesi mikrofonlarına nedenlerini anlattı.

Küresel salgında kırmızı haritada gösterilen ikinci il Giresun'da vatandaşlar Bütün şehir olma konusunda en net görüşlerini gazetemize anlattı. Çoğunluğun Bütün Şehir olmasını istediği sokak röportajında umutsuz olanlar da vardı.  Her yaş grubundan vatandaşların katıldığı röportajda  kim, ne dedi işte yanıtlar:

"BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİLSİN"

HÜSEYİN ÇAKIR:   Gündem oluşturmak için yapıyorlar.  Şimdi konuşacak bir şey kalmadı. Bu konular meclise girer çıkar bunun gerçeğine bakmak lazım.

HAREKETE GEÇİLSİN

Behçet Kemal Özdemir:   Giresun bütünşehir olmasını çok isterim. En büyük avantajımız alışveriş çoğalır fabrikalar kurulur her yönüyle daha iyi gelişir.  Büyükşehir havasına girer daha güzel olur.  İsterim ki bir an önce harekete geçilsin.

DİĞER İLLER PİŞMAN

HASAN BAYRAKTAR:  Giresun'un büyükşehir olmasını istemiyorum. Çünkü bütün şehir olduğumuzda her şeye zam gelecek. Örneğin komşu ilimiz olduğu büyünşehir olduğuna belki de bin pişman. Örneğin vergi 10 liraysa olacak 20 lira. Vatandaş bunun altından nasıl kalkacak hesabını yapıyor mu?  Büyükşehir olmanın avantajı olacağını sanmıyorum.

UMUTSUZLAR DA YOK DEĞİL

BUSE ÖZKAYA:  Üniversite öğrencisiyim. Giresun'un Bütünşehir olmasını çok isterim. Çünkü çok işsiz ve neredeyse aç gezen insan çok. Bu insanların da önü açılmış olur ve herkes evine ekmek götürür. Bugün Giresun'a genel olarak baktığınızda hiçbir iş olanağı yok.

ARTILARI EKSİLERİ BİLMELİYİZ

TURGUT ALÇELİK: Bütün Şehir olduğumuzda bunun artıları ve eksileri nedir bunu bilmek gerekiyor. Eğer ki Bütün Şehir olmanın avantajı fazla ise ona göre değerlendirmek lazım. Yoksa sadece bütünşehir olmakla işler çözülmeyecekse bunun hiçbir anlamı yoktur.  Dediğim gibi sadece  büyük ya da bütün kelimesinden bir menfaat sağlanmayacaksa anlamsız demektir.

ÖNCE ALTYAPI OLUŞTURULMALI

MURAT AKGÜN: Giresun'un Bütün Şehir olabilmesi için öncelikle halk kendisine bir çeki düzen vermeli. Çöp konteynırlarımızın yanından kokulardan geçilmiyor. Bu sorunu çözmeden 65 yıllık otopark sorununu çözmeden Bütün şehir olma şansımız var mı, asla yok. Giresun halkının oturacak olduğu nezih park yerleri veya birçok eksiklikler varken bu mümkün değil.  Önce bu sorunların üstesinden gelmek gerekiyor.

YATIRIM YAPILAMLI

HASAN KAHRAMAN: Emekliyim hayat bizde isim daha da zor. Emekli dahi olsanız bir birikiminiz yoksa hayatta zorlanırsınız. Ama varsa biraz rahat edersiniz. Böyle bir süreçte sizde bunu soruyorsunuz. Bana göre Giresun Karadeniz Bölgesi'nde en zayıf illerden birisi.  Megakent kelimesine yakışmak için bir takım şeyler yapmak lazım. Sadece ismin bu ile bir katkısı olmaz. Giresun'a yatırımlar olması lazım istihdamın artırılması lazım. Öncelikle megakent olmanın altyapısını oluşturmak lazım.

GEÇ KALINDI

BİNNUR KÜÇÜKER:  Sorunuz karşısında çok heyecanlıyım ancak bence çok güzel olur. Geç kalındı çoktan olması gerektiğini düşünüyorum.  Ekonomik olarak veya her yönden artısı olurdu.

AVANTAJ OLABİLİR

MEHMET AKYOL:  Anne tarafından Giresun baba tarafından Samsunluyum. Giresun'da yaşıyorum.  Bildiğiniz gibi Ordu Trabzon Samsun Büyükşehir. Bu arada Giresun'da Büyükşehir olmayı ister çünkü pek çok avantajı olabilir. En başta yatırımları ve istihdamlar konusunda.