Binlerce yıldır kervan yollarının kesişme noktası olan Zigana Dağı, tarihten bugüne zorlu bir geçit olarak bilinirken, bu yıl yarı yıl tatili boyunca kayak severlerin akınına uğradı. Okulların tatil olması ve kar yağışının artmasıyla birlikte kayak sezonu da başladı ve özellikle çocuklar bu tesisten büyük keyif aldılar. Ayrıca, tatil sürecinde Arap turistler de bölgeye büyük ilgi gösterdi.

Whatsapp Image 2024 02 04 At 10.54.11 (4)

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, sadece kayak imkanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda kızak ve kar motoru turları gibi çeşitli aktivitelerle misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Restoran, kafeterya ve kayak odalarıyla donatılan tesis, ziyaretçilerine Zigana'nın muhteşem manzarası eşliğinde otantik bir atmosferde hizmet veriyor.

Whatsapp Image 2024 02 04 At 10.54.11 (2)

Ortahisar Belediyesi Altyapı Çalışmalarıyla Yollarda Kalıcı Çözümler Üretiyor Ortahisar Belediyesi Altyapı Çalışmalarıyla Yollarda Kalıcı Çözümler Üretiyor

Zigana'yı ziyaret eden 15 bin Arap turist, konaklama tesislerinin yüzde 85 doluluğuyla karşılandı. Tatil sürecinde Zigana Dağı'na ailesiyle gelen minik Sena Fener, "Karne tatili nedeniyle Rize'den Gümüşhane'ye kuzenlerimin yanına geldim. Zigana çok güzel bir yer. Kartopu oynadım, kayak yaptım. Yine gelmek isterim" dedi.

Whatsapp Image 2024 02 04 At 10.54.11 (3)

Serra Bal, kuzenleriyle birlikte kızakla kaydıklarını ve kartopu oynadıklarını belirterek, "Çok eğlendik ve burayı çok sevdik. Manzarası da güzel, değdiğime değdi. Arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Rize'den gelen Asya Fener ise Zigana Dağı'nı çok beğendiğini ve tatilin tadını çıkardığını söyledi.

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi işletmecisi Mustafa Eroğlu, tatil süresince yoğun kar yağışı ve ziyaretçi akınıyla sezona güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Toplamda 43 bin kişiyi ağırladık ve konaklama tesislerimiz yüzde 85 doluluk oranına ulaştı. Misafirlerimizi memnun etmek için elimizden geleni yaptık" dedi. Eroğlu ayrıca, tatil döneminde özellikle çocuklar arasında büyük ilgi gören kızaklarla ilgili yoğun talep olduğunu ve Arap turistlerin de bölgeye akın ettiğini vurguladı.

Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, hem yerli hem de yabancı turistlerin kayak ve kış tatili tercihleri arasında önemli bir noktada yer almaya devam ediyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT