Karnelerin alınmasının ardından Zigana Dağı zirvesindeki kayak merkezine gelen veliler ve çocukları, kar dolu pistlerde keyifli vakit geçiriyorlar.

Sis ve kar yağışına rağmen eğlenceden geri kalmayan çocukların çığlıkları Zigana Dağı'nı sararken, kayak öğrenmek isteyenler de pistlerden faydalanıyorlar. Türkiye'nin ilk ve en önemli kayak merkezlerinden birisi olan, 2 bin 100 metre rakımdaki Zigana Dağı geçidinde bulunan Gümüşkayak Kayak Merkezi, sömestir tatili döneminde yoğun ilgi görüyor.

Gümüşhane ve Trabzon'a yaklaşık 45 dakika mesafede bulunan bu kayak merkezi, hem yerel halkın hem de turistlerin keyifli zaman geçirebilecekleri bir destinasyon haline gelmiş durumda. Kar motorlarıyla tur atanlar, kartopu oynayanlar, kızakla kayanlar, ve yanan çoban ateşinin etrafında ısınanlar, eğlence dolu bir günün tadını çıkarıyorlar.

Sömestir tatilini Zigana Dağı'nda geçirenlerden Mustafa Berat Ergin, ailesiyle birlikte geldiklerini ve kar keyfini çıkardıklarını belirterek, "Kartopu oynuyoruz, kardan adam yapıyoruz ve kızakla kayıyoruz. Zigana'ya kar yağdığı için burayı çok seviyorum. Tatilde buraya gelip stres atıyoruz." dedi.

Zigana Dağı'nı seven Elif Nur Ergin ise, "Günümüz burada çok güzel geçiyor. Kayıyoruz, kardan adam yapıyoruz, kartopu oynuyoruz. Her şey çok güzel ve burası çok eğlenceli bir yer. Tatilde geldik, insanlar buraya gelip stres atsınlar." şeklinde konuştu.

Gümüşhane'den gelen sporcu Gamze Gül Boz ise, "Burada çok güzel kar var. Gümüşhane'ye yağmayan kar buraya yağıyor. Çok eğlendik bugün burada. Kayak da yapıyorum ama bugün kızak yapmak daha eğlenceli." dedi.

Sömestir tatili nedeniyle Zigana'ya gelen 5 yaşındaki Bekir Yiğit Altun ise, kızakla kaymanın çok eğlenceli olduğunu belirterek, tatilin tadını çıkarıyorlar. Zigana Gümüşkayak Kayak Merkezi, kar ve eğlence tutkunlarına keyifli bir ortam sunarak tatilin tadını çıkarmak isteyenleri ağırlıyor.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT