İkinci yarıya daha etkili başlayan Çaykur Rizespor, 51. dakikada öne geçti. Hojer'in sol taraftan çizgiye indiği ve kale önüne kestiği topa dokunan Vasesanoviç, Alanyaspor filelerini havalandırarak Atmaca'yı öne geçirdi: Rizespor 1 - Alanyaspor 0

Ancak bu golden sonra beraberliği sağlamak için ataklarını sıklaştıran Alanyaspor'da 69. dakikada Efecan'ın kafa şutu direğe çarparak kornere çıktı. Korner sonrası yaşanan karmaşada topu Rizespor kalecisi Gökhan çeldi, ancak yetişen Efecan'ın şutunda top tekrar Rizespor kalesine girdi. Bu pozisyon üzerine VAR devreye girdi ve hakem, pozisyonu incelemek üzere saha kenarına çağrıldı. Yaklaşık 8 dakikalık incelemenin ardından hakem, golü geçerli sayarak skoru 1-1 yaptı.

Normal süresi bu skorla sona eren karşılaşmanın 12 dakikalık uzatma bölümünün 90+2. dakikasında Shelvey'in kafa pasıyla ceza sahası dışına açılan topu şutlayan Sisto, ev sahibi Alanyaspor'u 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda Çaykur Rizespor'un beraberlik çabaları sonuç vermedi ve maçı öne geçtiği halde kaybetti. Bu sonuçla Çaykur Rizespor, lige dönüşünde istediği sonucu alamadı.

STAT: Kırkbıyık Holding Stadyumu 

HAKEMLER: Ali Şansalan **, Serkan Ok**, Bilal Gölen**

ALANYASPOR: Ertuğrul*, Hadarjonach**,Lima**;Alite**, Belkovec**, Fer**,Novais**, Efecan***,(DK 90 Furkan?),Oğuz**,Cardova*,(Dk 64 Sisto***),Yusuf*(Dk 64 Janvier*)

Ç.RİZESPOR:Gökhan*.Taha**,Attila*,Emirhan**,Hojer**,Shelvey*,Mithet**,(Dk 90 Minchev?),Varesanoviç**,(Dk 86 Pinchi*), Benhur*,(Dk 67 Gustavo*),Gaich*,Zeqiri*(Dk 90 Faye?)

GOLLER: Dk 51 Varesanoviç  (Ç.Rizespor) ,Dk 70 Efecan ,Dk 90+2 Sisto ( Alanyaspor)  

Alihan Telatar'ın maç kritiği

Editör: Birol Sancak