Çaykur Rizespor, geçen hafta sahasında Adana Demirspor’u mağlup ettikten sonra Alanya deplasmanına gitti. Zorlu karşılaşmada özellikle ikinci yarıda hem gol hem de heyecan vardı. Yeşil-mavililer maça dikkatli ve kontrollü başladı.

Rizespor’da, Alanya deplasmanındaki en büyük eksiklik Olawoyin’in sakatlığıydı. Oldukça formda olan ve takıma önemli katkı sağlayan İbrahim’in olmaması Rizespor için bir dezavantajdı. Maçın ilk bölümünde topa daha fazla sahip olup rakip kaleye gitme düşüncesinde olan Rizespor, gol fırsatını bulamadı ancak rakibine de pozisyon vermedi. İki takımda birbirini ölçerek ve hataya yapmadan sonuca gitmek düşüncesi içerisindeydi. İlk yarı golsüz tamamlandıktan sonra ikinci yarı oldukça heyecanlı ve tartışmalı geçti. Rizespor, sol taraftan geliştirdiği atakta Hojer’in asistinde Varesanovic topu filelere göndererek takımını öne geçirdi. Bu golde Varesanovic’in deplasmanda attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti. Rizespor öne geçtikten sonra kendi yarı alanını kabalalık tutmaya çalışarak hızlı hücumlarla rakip kaleye giymeye çalıştı. Maçın 70’nci dakikasında Alanyaspor korner atışı kullandı. Gökhan topu uzaklaştırdı. Yaşanan karambolde Rizespor defansı topu uzaklaştıramayınca Alanyaspor beraberliği sağladı.

Ancak bu gol VAR’da dakikalarca izlendi. 9 dakika VAR inceledi. Bu sezon VAR’da en uzun süreli izlenen pozisyon oldu. Ofsayt var mı yok mu diye izlediler. VAR topu hakem Şansalan’a attı, Şansalan da 9 dakika sonra 1-2 saniye pozisyonu izleyip golü verdi. Bu kadar VAR izlenmesi olmaz. Ofsaytsa ofsayt, değilse değil. Neyin hesabını yapıyorsunuz VAR efendiler? 9 dakika sonra maç başladı. Karşılıklı ataklarla iki takımda gol aradı. Rizespor kalecisi Gökhan yine başarılı sonuçlara imza attı. Rizespor da rakip kalede pozisyon buldu ama final vuruşlarını yapamadı. Maçın 12 dakikalık uzatma bölümünün başında da Alanyaspor attığı golle öne geçti. Bu sezon Rizespor, deplasmanda öne geçtiği bir maçı kaybetti. İbrahim Olawoyin’in eksikliği büyük oranda hissedildi. Maçın hakemi Ali Şansalan, çaldığı ve çalmadığı düdüklerle VAR’ın 9 dakika izlediği, kendisinin de birkaç saniye izlediği pozisyona ofsayt çalmasıyla olmayan hakemliğini de gösterdi.