Sayın Başkan Zorluoğlu'nun Su işlerinin başına da yılların deneyimi ve tecrübesi olan işi bilen  sayın Metin Önsel'i getirmesi bunun en büyük örneği. Sayın başkana biraz zaman tanımak lazım diye düşünenlerdenim. Saygılarımla. Mahmut Memişoğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi  araç takip eski saha amiri.’
 
TİSKİ’yi Kutladı
 

AK Parti’de Merkez ilçenin en etkili ikinci adamı olarak 10 yıl yöneticilik yapan Minür Aydoğdu yağmurun sert yağdığı dakikalarda Pelitli’de idi. Ve orada TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekatış ve ekibinin çalışmalarına tanık oldu ve fotoğrafları çekerek bize gönderdi. Ve şunu yazdı. Tebrikler sayın Genel Müdür, tebrikler.’
 
Kurumlar Arası İletişim Güçleniyor
 

Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında, Rize’de ki kurumlar arasında iletişim ve koordinasyonu daha da geliştirmek amacıyla düzenlenen “Haftaya Başlangıç” toplantılarına devam ediliyor. Rize’de ki kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon ve etkili iletişimin sağlanması amacıyla Rize Valisi Kemal Çeber Başkanlığında gerçekleştirilen “Haftaya Başlangıç” toplantılarının bu haftaki bölümünde Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Bakırcı ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz tarafından sunulan hizmetleri içerir birer sunum yapıldı. Sunumlar öncesi Vali Çeber yaklaşan 15 Temmuz Demokrasi Bayramına değinerek yapılacak etkinlikler ve 15 Temmuzun ülkemiz için önemine ve hassasiyetine vurgu yaptı.
 
Akçaabat’ta Yönetim Yenilendi
 
Mevcut Başkan Adem Çelik’in başkanlığında yeniden oluşturulan MHP Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu, hafta sonunda Sancaktepe Tesisleri’nde toplantı düzenlendi. Mevcut Başkan Adem Çelik’in başkanlığında yeniden oluşturulan MHP Akçaabat İlçe Yönetim Kurulu, hafta sonunda Sancaktepe Tesisleri’nde düzenlenen bir kahvaltı organizasyonu ile basın mensuplarıyla tanıştı. Adem çelik’in başkanlığındaki yeni yöneticilerin katıldığı programda, ilçe teşkilâtının çıraklık ve kalfalık dönemini tamamlayarak ustalık dönemine geçtiği ifade edildi.İlçe Başkanı Adem Çelik, yaptığı konuşmada tümü Akçaabat’a hizmet aşkına sahip olan arkadaşlarına başarılar dileyerek, “Akçaabat’ın hak ettiği yatırımları alabilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Cumhur İttifakı’nın bir paydaşı olarak bu bilinçle hareket edecek ancak mevcut yerel yönetimin yapacağı yanlış ve eksiklikleri de ilk olarak biz görecek ve bunların düzeltilmesine katkı sağlayacağız.” dedi.
 
Milletvekillerine Mektup Gönderdiler
 
TOÇ BİR-SEN ve BAYINDIR MEMUR-SEN TBMM Genel Kurul’da kabul edilen torba yasayla ilgili açıklamada bulunarak postaneye giderek Milletvekillerine mektup gönderdiler. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen torba yasa ile Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan sözleşmeli personelin, 4+2 diye bilinen ve dört yıl çalışmaları sonucu 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu istihdamını öngören Kuruluş Kanunları´nda düzenleme yapılarak, kadroya geçiş süreleri üç yıla düşürülmüş ve 3+1 modeli getirildi. Bu düzenleme ile Tarım ve Ormancılık Hizmet Kolu´nun yetkili sendikası TOÇ BİR-SEN ve BAYINDIR MEMUR-SEN olarak Hizmet kolunda görev yapan sözleşmeli personelin 657 Sayılı DMK’nın 4/A maddesine göre kadrolu olarak istihdam edilmesine yönelik talepleri görmezden gelinmiş diyen TOÇ BİR-SEN ve Bayındır Memur-Sen üyeleri eş zamanlı Türkiye genelinde basın açıklaması ve Milletvekillerine mektup gönderdiler.

 Sendika binasında gerçekleşen basın açıklamasına,”TOÇBİRSEN Artvin Şube Başkanı Yaşar GÜREL katılanlar Memur-sen Artvin İl Temsilcisi İbrahim İNCE Bayındır Memur-Sen İl Başkanı Alı İhsan Aydın katıldı. Yaptıkları açıklamada, “TOÇBİRSEN Artvin Şube Başkanı Yaşar GÜREL’in yaptığı açıklamada şunları dile getirdi,” Bugün burada, Tarım-Ormancılık ve Bayındır Çevre İnşaat Hizmet Kollarının Yetkili Sendikaları Toç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Sözleşmeli Personeli öz – üvey evlat diye ayrıştıran yasa teklifindeki adaletsizliğin biran önce düzeltilmesi noktasında sesimizi duyurmak için biraya geldik.” dedi.
 
Çalışmalar Takdir Topluyor

 
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ekibiyle birlikte, ilçe merkezine ve mahallelerinde altyapı çalışmalarına hız verdi. Yoğun trafik nedeniyle tahrip olan ilçe merkezine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi-Suludere Mevkiine, Evren Mahallesi alt yoluna, Hamzet Köprübaşına, Sanayi Caddesi girişine ve Atölyeciler Caddesi beton köprü üstüne asfaltlama çalışması yapıldı. 

İlçe merkezinde bulunan en kalabalık parklardan biri olan Şehit Cantürk Kasap Parkı’nın eskiyen korkuları yenilenerek daha güvenli hale getirildi.  İlçe merkezine bağlı Arıklı mevkiinde bulunan halat köprünün onarımı yapılarak köprü yenilendi. Yaz ve kış aylarında yoğun olarak kullanılan halat köprünün eskiyen tahtaları yenilenerek vatandaşlarımız için daha güvenli hala getirildi.  Yusufeli Belediyesi sınırları içerisinde ihtiyacı olan her yere hizmet götürmeye devam edeceklerini söyleyen Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “İlçemiz çevresinde başat baraj çalışmaları nedeniyle oluşan yoğun trafik haliyle alt yapımıza zarar veriyor. Ekiplerimiz, ilçe merkezi ve mahallerinde ihtiyacı olan bölgelerde çalışmaları devam ediyor.Bu yıl ilçemize geçen yıla oranla çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaretçi sayımızda önemli artışlar olmaktadır. Turistlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekte. ” dedi.
 
 “TKDK Destekleri Önemli Bir Düzeye Ulaştı”
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 11 projenin başvuru kabulünü gerçekleştirdi. Toplam 11 firma hazırladıkları projeler nezdinde 42 milyon 835 bin 204,23 Türk Lirası proje bedeli karşılığında toplam 19 milyon 627 bin 255,17 Türk Lirası hibe almaya hak kazanmıştır. Hayvancılık ve meyve işleme tesisleri projelerinin desteklenmesi için açılan 5. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında TKDK Giresun’da 4 tane fındık kırma ve paketleme tesisi ve 7 tane büyükbaş – küçükbaş hayvancılık işletme projelerinin başvurularını aldı.

Konu ile ilgili Vali  Harun Sarıfakıoğulları; “TKDK projelerinin her çağrı döneminde artarak devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Son başvuru çağrı döneminde 42 il içerisinde ürün işleme sektöründe 20., hayvancılık sektöründe 26. Olması, İl potansiyelimiz dikkate alındığında, önemli gelişmelerdir. Artan proje ve yatırım sayımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Fındık kırma tesislerimizdeki TKDK destekleri önemli bir düzeye ulaştı.” dedi.
Editör: TE Bilisim