2023-2024 eğitim öğretim yılının 2. döneminin başlamasıyla birlikte, ilkokul ve kurum müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu'nun başkanlığında bir araya geldi. Toplantı, HMB Ulusoy MTA Lisesi'nde gerçekleştirildi ve Şube Müdürleri Hasan Tekke ve Osman İşçi'nin de katılımıyla yapıldı.

Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler, gerçekleştirilen etkinliklerin sisteme işlenmesi, TEKNOFEST ve TUBİTAK projeleri, Trabzon'da düzenlenecek olan TRABZONFEST yarışmaları gibi konular ele alındı. Ayrıca, pansiyonlu okullardaki iş ve işlemler, 2. dönemde kutlanacak belirli gün ve haftaların etkinlikleri, ortak sınavlar, okul bahçelerinin kullanımı ve güvenliği, LGS deneme sınavları, seçmeli dersler, cep telefonu kullanımı, devam-devamsızlık, Bursluluk Sınavı başvuruları gibi konular da görüşüldü.

3084082B 2347 442F A36C C4D7748506C2

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu, öğrencilerin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayarak, bakanlığın insan odaklı projelerine önem verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, TEKNOFEST ve TUBİTAK projelerine daha fazla öğrencinin katılımını teşvik etmek için çaba harcanması gerektiğini dile getirdi. Kabahasanoğlu, ayrıca TRABZONFEST'e yapılacak projelerle katılım sağlanması çağrısında bulundu ve toplantının kazasız ve başarılı geçmesini diledi.

Toplantının öncesinde ise okullardaki TEKNOFEST Koordinatör Öğretmenleri ile bir toplantı gerçekleştirilerek, yapılacak projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT