Bazen düşünüyorum da bizim bize yaptığımız kötülüğü, başkalarından görmüyoruz. Hem maddi hem manevi olarak da bu yaşadıklarımız bize zarardan başka hiçbir şey getirmiyor. F.Bahçe maçında yaşadığımız ve bize yakışmayan çirkin taraftar olayları Trabzonspor’a çok ama çok darbe vurmuştur.

Taraftarsız oynuyorsun hasılat gelirin olmuyor, taraftar desteğin olmayınca kendi evinde yeniliyorsun oradan da para alamıyorsun ayrıca ligdeki sıralamada 4’üncü olursan kaybettiğin üçüncülük parasını da alamıyorsun. Peki Trabzonspor’a bu kadar zarar veren kim? 3-5 tane kendini bilmez adım ona taraftarlar. Trabzonspor’a yazık değil mi? 4 maçın geliri ile verilen para cezaları ile kaybedilen maçlara kaçan paralarıyla iyi bir transfer yapılırdı. Peki bu hataların günahını kim çekecek? Tabiki başkan ve yönetim kurulu çekecek. Yazık bu insanlara günah değil mi? Sizin hatalarınız yüzünden gerçek taraftarlar da takımlarının maçlarını izleyemiyor. Bu nasıl bir taraftarlıktır? Ben şahsen Trabzonsporlu olarak bunları yapanlar adına utanıyorum.

Gelelim Kayseri maçına…

Geçen haftayı seyircisiz oynayıp kaybeden Trabzonspor, dünkü maça haliyle biraz olsa moralsiz başladı diyebiliriz. Sakatlıklardan dolayı ileride Onuachu’nun yerine Enis’i Trezeguet’nin yerine de Fountas’a görev verdi Abdullah Avcı. Maçın ilk dakikalarında her iki takımda atak futbolu oynayarak oynamayı yeğledi. 4’üncü dakikada Trabzonspor Fountas ile geldi. Fakat zeminin kötü oluşu oyuncumuzun topa vurmasını engelleyince pozisyon autla bitmiş oldu. 24’üncü dakika Meunier’in sağdan yaptığı ortaya Enis Destan çok iyi yükseldi ve Bilal’i avlayarak takımının öne geçmesini sağladı. İlk yarıda maç tam anlamıyla orta sahası mücadelesi halinde geçti diyebiliriz. İlk yarıda gol pozisyonunun olmayışının nedenlerinden biri ise Pepe, Visca, Berat ve Fountas’ın çok kötü oluşlarından kaynaklanıyordu. Eğer bu oyuncularımız az çabalamış olsalar, bu kötü Kayserispor’a ilk yarıda fark atabilirdik diyorum. İkinci yarının 10 dakikasında Kayserispor çok hızlı başladı. Fakat bulan taraf yine biz olduk. 58’inci dakikada ilk golümüzü atan Enis bu kez Pepe’ye güzel bir asist yaptı ve bu oyuncumuzda attığı golle durumu 2-0’a getirdi.  Kayserispor’un 87’ci dakika Bourabia ile attıkları gol bir anda onları da heveslendirdi. Fakat hevesleri de kursaklarında kaldı. Trabzonspor ilk yarıda iyi futbol oynamadı fakat ikinci yarı güzel bir oyun ortaya koyarak 3 puanı da hanesine yazdırmış oldu. Bu 3 puanda bizim 3’üncülük şansımız için ilaç gibi gelmesine yetti.