Geçen haftaki Alanyaspor maçından sonra sevgili hocamızın beyanatını şaşkınlıkla dinledim.

Hocamız diyor ki skor olarak iyi değildik ancak futbol olarak iyi bir maç çıkarttık. Yahu Allah aşkına Abdullah Avcı sen bizimle alay mı ediyorsun? 

Yani tüm Trabzonspor camiasına sizler futboldan anlamazsınız mı demek istiyorsun? Şahsen ben kendimden şüphe ediyorum ki acaba ben başka bir maçı mı izledim? Ama Alanya maçında 15 veya 20 dakika normal bir futbol oynadık. Onun haricinden rezillerinde rezili bir oyun sergiledik. Ama sevgili hocam sen yine kendi kafana göre beyanatlar ver arkanda herhâlde cahil taraftarlar var? Evet bu haftada ki konuğumuz Karagümrük. Onun başındaki bizlere hiç yabancı olmayan ve adeta bizden biri olan eski futbolcumuz esprileriyle, efendiliğiyle, futbolu ile tüm Trabzonsporluların gönlünde taht kuran Şota Arveladze idi. Abdullah Avcı, kalede Taha’ya görev verirken başka bir sürprizi Enis’in yerine Pepe’yi oynatmasıyla gördük. Maça Trabzonspor çok iyi başladı ve ilk gol pozisyonuna da 4’üncü dakikada girdi. Pepe’nin pasını alan Trezeguet çok sert vurdu ancak top üst direkten auta gitti. Karagümrük kalemize 14’üncü dakikada geldi ve ilk gelişinde de golü buldu. Köşe atışından gelen topa çok iyi yükselen Markao, kafa ile topu köşeden ağlarımıza buluşturarak takımını öne geçirdi. Adeta tek kale oynayan Trabzonspor golü 32’nci dakikada buldu. Defanstan dönen topun gelişine vuran Bardhi, rakibi de çarpan top kaleciyi de kontrpiyede bırakınca top da Karagümrük ağlarıyla buluştu ve skor da eşitlenmiş oldu. 38’inci dakikada Eren ile 45’inci dakikada Pepe ile çok net pozisyonlar kaçırdık. Çok farklı bitireceğimiz ilk yarı maalesef beraberlikle sona erdi. Ama Trabzonspor’un futbol oynama bazında çok çok büyük bir üstünlüğü vardı. Rakip ise 45 dakikada bir kez geldi ve golü buldu. Bu da futbolun cilvelerindendir diyorum. Oynanan oyunun hakkını alamadan devre oldu ne yazık ki.

İkinci yarıya da bu kez Karagümrük pozisyonla başladı. 47’nci dakikada Emre’nin sert şutunu Taha güçlükle çelerek gole izin vermedi. Bu pozisyondan sonra Trabzonspor rakibini yine kendi yarı alanına hapsederek gol aradı. 56’ncı dakikada inanılmaz bir gol kaçırdık. Sağ taraftan gelen ortaya bomboş iken kafayı vuran Eren kaçırılmaz bir golü kaçırıyor. 65’inci dakikada Visca, sağ taraftan indi ve kesti bu topa ayak koyan Biraschi ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve skoru da değiştirdi. 70’inci dakikada Pepe çalımlayarak geçmek istedi. Bu arada topta şansla Trezeguet’nin önüne düştü o da boş durumdayken topu filelere gönderince takımımız bir anda rahatlamış oldu. 77’nci dakikada Trezeguet’nin sıfıra inerek kestiği topa Pepe sadece ayağının içiyle dokundu ve farkı 3’e çıkardı. 81’nci dakikada Karagümrük’ün topu üst direkten döndü. Dakikalar 90+4’ü gösterirken final golünü Umut atarak farklı bir galibiyetle de maçı bitirmiş olduk. Her iki yarıda da çok üstün bir oyun sergileyen Trabzonspor, hak ettiği farklı galibiyeti de almış oldu.