Milli maçlar nedeniyle verilen arada bizde Süper Kupa rezaletini bize yaşatan Fenerbahçe başkanı Türk futbol tarihine de çirkin de olsa damga vurarak geçmiştir. Bana göre bu olay yıllarca da konuşulacaktır. Ama bu çirkinlik onun için önemli değil çünkü onun derdi ‘Benden bahsedilsin de ne olursa olsun.

Yeter ki gündemi meşgul edeyim. Benim için önemli olan bu’. Koskoca camianın başındaki kişi emelini ve egosunu böyle tatmin ediyor. Dünya da bu gibi futbol yobazlarıyla gündeme geliyoruz. Yazık olanlar futbolumuza oluyor. Çünkü TFF’ye kızarak böyle yanlış kararlar alan hangi kulüp başkanı olursa olsun yanlış yapmıştır derim. Bizler bu kınamaları yaptıktan sonra geçiyoruz maçımıza 4 haftalık seyircisiz oynama cezasının ilkini Sivasspor ile oynuyoruz. F.Bahçe ile oynadığımız kadro Sivas maçında da sahadaki yerini almış vaziyette gecenin sessiz maçına başladık. İlk 20 dakikada Sivasspor kendi yarı alanına çekildi.

Haliyle Trabzonspor’da tek kale oynamaya başladı. Ancak 25’inci dakikaya kadar net bir pozisyonumuz bile yoktu. 25’inci dakikada ki pozisyonumuzu Nikolic yerinde bir hamle ile önledi. Sivasspor sadece 32’nci dakikada ilk gol pozisyonuna girdi. Koita, çok sert vurdu, Uğurcan iki hamlede topu kontrol etti. 33’üncü ve 45’inci dakikada pozisyona girsek de bunlardan sonuç alamadık. Sivasspor 45+1’de Murat’la ilk yarının belki de en önemli pozisyonuna girdi. Fakat bu oyuncu çok kötü bir vuruşla topu dışarı attı. Bu pozisyondan sonra da ilk yarı sona ermiş oldu. İkinci yarıya hocamız Trezeguet’nin yerine Umut Bozok’u alarak başladı.

Trabzonspor ilk yarıdaki gibi oyunu Sivas yarı sahasına kurdu ancak 53’üncü dakikada gelişen Sivas kontratağında maalesef topu ağlarımızda gördük. Manaj’ın ara pasını alan Menig iyi bir vuruşla takımını öne geçirdi. 79’uncu dakikada Mendy’nin şutunu Nikolic kornerle geçiştirdi. 89’uncu dakikada Koita iyi geldi ancak Uğurcan çok iyi bir kurtarışla ikinci gole izin vermedi. Maçta Sivasspor’un galibiyetiyle sona erdi. Trabzonspor’un orta sahasında oynayan oyunculara bakıyoruz, belki de ligde ki en kırılgan orta saha bizde diyebiliriz. Hocamıza bir sitem etmeden geçemeyeceğim; Mendy’i stoperde oynatıp öldürüyorsun.

İki tane santraforu kulübede oturtup kanat oyuncularından santrafor yaratıyorsun. Peki hocam sana ne diyelim? Senin futbol anlayışın bu. Atarsam kazanmak için defansa çekilirim, atamazsam da yemeyeyim anlayışındasın. Bunun için de bu zihniyetle oynadığımız müddetçe bizden bir şey olmaz.