Sevgili okurlar hükümetin üç dönem seçim bir kez de referandum için kullandığı Akyazı Spor Kompleksi nihayet bitme aşamasına gelmek için gün saymaya başladı.
 
Aslında açılmak için gün saymaya başladığını söylemek çok daha doğru olur. Nitekim geçen hafta sayın Asbaşkanımız Dr. Ahmet Çubukçu’nun eşliğinde son şeklini görmek için yaptığımız ziyarette her gün 350 kişi çalışıyor olmasına rağmen daha yapılacak çok şeyin olduğunu gördük. Buna rağmen ilk hedef sahayı maç oynanır hale getirmek olduğu için bu yönde çalışmalar hızla ilerliyor. Buna göre çim serimi tamamlanmış olup şu anda hibritin dikim çalışmaları devam ediyor. Malumunuz üzere yönetim ekonomik nedenlerden ötürü sahayı olabildiğince erken açmak için seferberlik hali olanca hızı ile devam ediyor.

Olayı yerinde yeterince gözlem yapıp şehirde olan bitene de kulak verdiğimizde de karşımıza iki tane çözülmesi gereken sorun çıkıyor. Bir tanesi yeni stadın adının ne olacağı diğeri de tüm şampiyonlukların kazanıldığı mabet diye nitelendirilen Avni Aker’in nasıl kullanılacağı? İkinci sorundan başlarsak geçen hafta Büyükşehirde yapılan meclis toplantısında sahanın şehir parkı olarak yapılacağı kararı çıktı. Eğer yeniden siyasi bir baskı yapılmaz ise şimdilik durum bu. Bana göre de eğer bu saha amatör sporun emrine verilmeyecek ise, TOKİ’yı verilip iş merkezi ve de apartman yapılmasına izin vermeyip belediyenin bu kararı desteklenmelidir.
 
İsim konusu ise üzerinde çok ciddi düşünülmesi gereken bir konudur. Belli ki destekleyici bir şekilde kullanılacak diğer isim ise ben yaptım oldu diyen bir yöntemden şiddetle kaçınmalıdır. Burada bana göre şehrin ortak aklını kullanıp herkesin içine sineceği bir isimde buluşulmalıdır.
 
Diğer sorunlara da kısaca değinmek gerekirse. Öncelikle şunu belirtmeliyim, tüm proje ulaşım ve çevre düzeni dahil bittiğinde süper bir tesis kazanmış olacağız. Ancak bunun için herhalde birkaç yıl beklemek gerekecek. Acil sorun olarak ilk akla gelen ulaşım ve de seyircinin stada nasıl çekileceği. Talihsizliğimiz böyle muhteşem bir sahanın açılış yılında takımımızın ligde ki son yılların en kötü durumu yaşıyor olmasıdır. Bu durumu biraz olsun düzeltmek için yönetim tüm olanaklarını zorlayarak devre arası transfer yapıp saha sonuçlarını iyileştirmeyi düşünüyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ulaşımda ki sorunlar asgariye indirilirse bir kere o sahada maç izleyen sonuçlar ne olursa olsan tekrar gitmek isteyecektir. Bize yakışan da taraftar olarak 40 bin kişi kapasitesi olan bir sahada cim karnında bir nokta durumuna düşmemektir. İyi haftalar.