Salı günleri TBMM’nin en hareketli günleridir. Çünkü Partilerin Gurup toplantıları var ve Liderler konuşuyor. Gündem belirleniyor. Mecliste “İktidar” ve “Muhalefet” kulisleri var.
Her kulisi dolaşırım. Parlamento Muhabirlerimizin görev yaptıkları bölümü gezdik, yeni ve eski meslektaşlarımızla sohbet ettik. Olağanüstü gayret ve fedakarlık ile görev yapıyorlar..
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ile karşılaştık. Sanatçı kimliği ile yakından tanıdığımız Demir’in üstün  nitelikleri, sempatik ve güleç davranışları ile herkesin takdırını topluyor..
Başkentin deneyimli meslek büyüğüm HaberTürk’ün Yazarı Muharrem Sarıkaya ve RTÜK Üyesi İsmet Demirdöğen ile ayaküstü sohbet ettik.
Her iki isim de gazetecilik mesleğinde genç meslektaşlarımızın örnek alması gereken önemli değerlerdir.
Devamında Anayurt Gazetesi’nin deneyimli  köşe yazarı, TBMM’nin gözü, kulağı  Murat Polat ile gündemi değerlendirdik..
*
Akif Hamzaçebi:
Trabzonlu hemşerimizdir. Yeteneklerini, insani ve siyasi etkinliklerini derinliğine tanıma fırsatı bulduğum bir olgun ve yüksek değerli siyasi şahsiyet.   

Trabzon  ve Türkiye sevdalısı.. Bürokrasinin her kademesinde görev yaptı. Devleti yakından tanıyor ve biliyor, İki dönem Trabzon, üç dönem İstanbul Milletvekili..
CHP Grup Başkanvekili olarak, TBMM’de denge görevini yürüttü, başarılara imza attı. Kavgacı değil, uzlaşmacı kimliği ile tanınıyor.
 TBMM’de Başkanvekili olarak, en çok aranan, danışılan  devlet ve siyaset adamı oldu.. Çok başarılı bir siyaset profilini çizerek, kusursuz bir ciddiyetle  görevini yerine getirmişti.
CHP Genel Sekreteri olarak, önemli hizmetlere imza attı..
TBMM’ye yolum düştüğünde kendisine uğrarım. Gelenleri, arayanları başta olmak üzere çalışma disiplinini yakından izlerim. Kapısı herkese açık, ‘Mevlana’ gibi insani değerleri yüksek şahsiyet.
Türk ekonomisini konuştuk, gündemi değerlendirdik.

*
Hamzaçebi, Herkesin takdirini topluyor.
 İddialı ve başarılı bir Ana muhalefet Partisi’nin siyaset planlamasında en önemli görevler deneyimli parlamenterlere düşmektedir. Etkili ve üretici muhalefet, ülkenin geçtiği bu süreç bakımından önem arz etmektedir. Başarıları parlamento düzene taşımak ve yeni siyaset planlaması yaratmaktır; Hamzaçebi, bu bakımdan önemli bir isimdir. Önemli başarılara imza atıyor..
 Türkiye’nin takdirini topladı. Türkiye’deki temasları çerçevesinde  başta İstanbul olmak üzere Karadeniz Dernekleri başta olmak üzere, muhtarlar, diğer dernekler, sivil Toplum Kuruluşları ile görüştüğü vatandaşlardan olağanüstü ilgi görüyor.
Akif beyin uğradığı, gittiği yerlerde sinerji oluşuyor. Hamzaçebi, dengedir, itibardır, saygıdır, uzlaşmadır. Türkiye’dir.
Her CHP’li bunu biliyor. İstanbul başta olmak üzere bütün örgütü, Akif beyin yanında ve arkasındadır.
Tartışmasız desteklenen isimdir.
***
Hamzaçebi, bir siyasi gelişmenin kavranmasında ve uygulanmasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığıyla dikkat çekebilen yetenektir.  
Olayların yorumlanmasında makul olmanın disiplinini kullanır. Ve o makul noktanın önemine işaret eden tasnif ve tarif mahareti ekler.
Siyasetteki üstün akıl kullanma yeteneği, bu iki meziyeti mezceden isabetten kaynaklanır. Karadeniz’in önemli isimlerindendir. Kişiliğinin olgunlaşmasında kırk yıllık dürüst ve hakşinas bir siyasi mesleğinin gururlu tablosunu getiriyordu.
Az bulunur değerdir.

İstanbul Milletvekili  Hamzaçebi’yi devletteki tüm görevlerinde; yakından tanıdığımız, aile yapısını bildiğimiz, yüksek niteliklere sahip, donanımlı, Karadeniz’in tüm özelliklerini bünyesinde toplamış; Türkiye’de iz bırakan bir siyasetçidir.
 Bürokrasi ve siyasette, adı hiçbir şaibeye karışmamış, itibar gören danışılan, her görüştekilere; saygı uyandıran güzel özelliklere sahiptir.
Türkiye, böyle devlet ve siyaset adamlarının çokluğunda, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşır.