Fener maçında muhteşem bir Kareografi vardı. Stada gidenler mutlu oldular. Ya arka bahçeler! Cafeteryalar, oradaki seyyar türü sunumlar, VC’ler ve Mescit’ler. Trabzon’a maça gelenler uyardılar: Gidin Başakşehir dahil İstabul’daki stadlara ve VİP salonlara bakın. Onlar nasıl yapmış iseler öyle yapın.’
 
Miraç Hami Bilge. Matematik öğretmeni. Fener maçına gitmiş ve sıkıntılarını notlarıyla aktarmış:
 
‘Şahane bir seyirci. Maç yönetimi hepsinden şahane. Ne şiş yansın ne kebap! Stadın müzik yayını yöneticilerimiz hiç mi duymuyorlar. Diğer stadlarda ne çalıyor merak etmiyorlar mı? Hele stada girerken, anahtarlıklar, bozuk paralar, çakmaklar. Stadın çevresine gelelim. Çamur deryası. Bir de Akyazı mahallesine doğru güvenlik sebebiyle gönderilmiş Toma’lar.
 
Seyirci takımı destekliyor ama tezahürat zayıf. Taraftar grupları bunu da çalışmalı.
Sporcularımız. Bu ne kadar itirazdır. Kırmızı kart mı görmelisiniz?
 
Maç sonu ulaşımla bitirelim. Akyazı’dan Ayasofya’ya 1 saat 5 dakikada geldik. Demek ki Trabzonspor’un maçına giderken uçmayı da öğrenmek gerek!’
 
SADIK ABİNİN HASSASİYETİ


 
Sadık Albayrak. Tarihçi yazar. Kendisi katıksız bir Trabzonsporlu olduğu gibi çocukları Serhat ve Berat ile torunu Mehmet Akif de öyle. Albyarak, Fenerbahçe maçına torunu Mehmet Akif’le birlikte gitti. Maç sonu onunla soyunma odalarının bulunduğu bölüme indi, futbolcularla görüştürdü. Ve bir ince ayrıntıyı arayarak paylaştı, giderilmesini istedi: ‘Dikkatimi çeken bir şey var. Stadyumun bazı kapılarında ve duvarlarındaki Trabzonspor logolarında yıldız yok. Yıldız şampiyonlukların göstergesidir. Stadyumda veya başka yerde Trabzonspor armalarının tamamına yıldız konulmalı.’
 
Trabzonspor hassasiyeti, Trabzonspor sevdası bu. İşte bu ruh Trabzonspor’u ayakta tutuyor.
 
BAŞKANIN EN İYİ İCRAATI
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta’nın yaptığı en önemli icraat. Trabzonspor’a çok şey kattı. Tribünleri dolduruyor, gol atıyor, puan kazandırıyor ve önemli gelir de getiriyor. Fenerbahçe maçında da golünü yine attı. Kaçırdığı mı? Kızdık ama tekrar bakıyorum da o öldürücü vuruşu yapmak istiyor arkadan bir dokunuşla pozisyonu bozuluyor. Göztepe’de Jahoviç yok derken Tabzonspor’da Burak da oynayamayacak. Büyük kayıp.
 
KARARSIZLIK YUSUF’U ETKİLİYOR


 
‘Yusuf ile Sosa aynı takımda oynamaz.’ Bu sözle ilgili belki Rıza hoca özür dilemez ama doğru bir söz değildi. Ne demek oynamaz. Oynatırsanız oynar. Yusuf, Sosa, Onazi, Okay.’ Orta sahan bu.
 
Koy bakalım ne oluyor. Nedir Kucka sevdası. Kafayı vursa gol. Yavuz Selim’deki bir futbolcu bile onu ıskalamaz. Onun için Yusuf’taki Burak ve Sosa tedirginliği oyununu etkilemeye başladı.
 
BİRDE ONLARDAN DİNLEYELİM
 

Park Taksi durağından Sezgin Aydın, Cahit İpekçi, Said Nuhoğlu ile sabah Trabzonspor-Fener maçını konuşuyoruz. Diyorlar ki, ‘Trabzonspor bu kent için büyük bir nimet. Bodrum’dan maça gelen 20 kişilik bir grup vardı. 6 arkadaş onları taşıdık. Bize Trabzon’a kişi başına 2 bin TL bıraktıklarını söylediler. Trabzonspor-Fener Maçına 10 bin kişi dışardan geldi.’
 
Evet şike mücadelemizi verceğiz. Ama Trabzonspor’un Fener maçlarının başka olduğunu da göreceğiz. Harun Yavruoğlu yazdı, Volkan’ın o minik taraftarı taşıması da Trabzonspor taraftarının öfkesini aldı.
 
AYIN SOHBETİNDE NELER VARDI?
 
Trabzon Değirmenderespor ve 1461’in çekirdek yönetim ekibinin oluşturduğu grup aylık buluşmalarını bu kez şehrin merkezinde Cemil Usta’da yaptı. Aziz Bahadır, İbrahim İskender, Cevat Ocak, Sami Karaman, Efkan Sayitoğlu, Özkan Öztürk, Dr. Seyit Hisoğlu, Sebahattin Alemdar, Ali Haydar Gedikli’den oluşan ekipten Rıza Çalımbay’a geçer not çıkmadı.
 
Özellikle Fener maçında yaptığı değişikliklerle sınıfta kaldı denilirken eski teknik adam Cevat Ocak ise ‘Fener maçında oynatabileceği en ideal oyunu oynattı’ dedi. Masada cephanelik üzerine de tartışma yaşandı. Projenin güzel olduğu ancak SİT alanına çivi dahi çakılamayacağı dile getirilirken, Gedikli, Trabzon’da cephanelik türü birçok proje başvurusunun anıtlar kurulundan geri döndüğünü iddia etti. Masadaki bir diğer konu ise siyaset. Şubat sonunda AK Parti kongresi var. İl Başkanı Haydar Revi listeyi yapmakta zorlanıyor. Arkadaşlarımdan 2 vekil, 2 yönetici çıkmaz mı?
 
KÖKLERİNDEN KOPMAYANLAR


 
Kocaeli’nin en güçlü iş adamlarından birisi olan Macit Haldız, yakın arkadaşı İsmet Ayyıldız’ın annesinin cenaze merasiminde hazır bulundu. Macit Haldız’la birlikte Kuzenleri Hüseyin Haldız, Hüseyin Haldız(Büyük) ve Mehmet Haldız da Atayurta cenaze törenine geldiler. Kendileri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde akşam sohbeti ettik. Amcalarıyla birlikte çok önemli yerlere gelmişler ama asla köklerinden kopmamışlar. Mütevaziliği elden bırakmamışlar. Sevdaları ise Trabzonspor ve Arsinspor.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ


 
Yıl 1977. Cemil Turan Fenerbahçe ile Trabzon deplasmanına geliyor. Askerlik Şubesi Vakfıkebir olduğundan Asker kaçağı olarak gözaltına alınıyor ve birliğine teslim edilmesi isteniyor. Ancak devreye Trabzonspor Başkanı Şamil Ekinci giriyor, ‘Maçı oynasın öyle alın’ diyor. Cemil Turan maça çıkıyor. Golünü atıyor. Fener 2-1 kazanıyor ve Cemil birliğine öyle gönderiliyor. İşte Trabzonsporluluk bu!