AK Parti’de her plan 2023 öncesi ve sonrasına çıkıyor.
Partinin beynini de gövdesini oluşturan Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
Bir bakın, İstanbul Belediye Başkanlığı ve Genel Başkanlık ve Cumhurbaşkanlığından buyana kimleri hangi makamlara getirdi.
Ülkeye hizmet ederken Milliyetçi Muhafazakar kadrolara müthiş katkılar sağladı. Şube Müdürlüğüne gelemeyenleri Genel müdür yaptı, devletin ihalelerine alınmayanları rekabet ortamına ortak etti.
Kulislerde 3 iddia var. Trabzon Büyükşehir Belediye eski Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu da unutmamış.
Gümrükçüoğlu Bakan Yardımcılığı teklifi ki, kibar bir üslupla o makamı geçtim demiş. Hem eski Başbakan Binali Yıldırım hem de TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Beştepe’de sağlığın başına gelmesini istiyor ve bunun için çalışma yapıyormuş.
Kabine değişikliği olursa da bir Bakanlık olur mu, bunun da alt yapısına çalışanlar varmış. Orhan bey için hem de ülke ve Trabzon için hayırlısı olsun.
Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye başkanlığından beri yakın dostu olan Muhittin Bal, Birlik Vakfının Ankara temsilcisidir. Sağlık Bakanlığında 2003-2005 yıllarında Genel Müdürlük yaptı ve sonrası gelmedi. Milletvekilliği için çalışıyor diyebilirim.
Yerele bakarsak; AK Partide çekişme erken başladı, Trabzon’daki çekişmenin temelinde de 2023 seçimleri var.
Teşkilat ile polemik yaşayan Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta’nın 3 dönemi doluyor.
Şu yorum yapıldı:
Balta’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından beri birlikte çalıştığı Murat Zorluoğlu ile geleceğe yönelik plan olabilir. Biri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına dönmek ister, diğeri de milletvekiliği ve bakanlık hedefi ile yukarı gitmek.
Senaryo mantıklı,
Sayın Zorluoğlu Belediye başkanlığında gaza bastı. Ancak teknik gücünden daha güçlü kanun yapabilme birikimi var. Ankara aklından fikrinde hep olacaktır.
Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın da bir ara bakanlık için adının geçtiği hatta milliyetçi kanat da düşünelerek Büyükşehir için konuşulduğunu biliyoruz.
Diğer taraftan Büyükşehir’i ve milletvekilliğini birlikte takip eden iki güçlü isim daha mevcut.
Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yeniden il başkanı seçilerek önüne hedeflerini koymak istiyor, saha dışına çıktığı an girmesi zor olacağını kadrosundaki akil adamlar ona söylüyor: ‘Artık adayım’ de.
2023 seçimlerinin öne alınması halinde Tayyip Erdoğan’ın onu mutlaka milletvekilliği listesine yazacağı hedefi var, bunun için teşkilatta ve il başkanlığında yeterince ve iyi çalıştı. Vefalı durdu.
Diğeri ise son yerel seçimde her alandan bastırdığı Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanlığı hedefi.
Ortahisar’ı geride bıraksa da Haydar Revi’yi hedef yapan bu çabasıdır.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te siyasette iyice olgunlaştı.
Teşkilata bıyığı yeni terlemiş bir genç olarak girdi ve inanılmaz zorluklar yaşadı.
Ahmet Metin Genç Ortahisar’da olduğu gibi gelecekte Trabzon’un geneli içinde ayrıcalıklı bir konuma gidiyor.
Trabzon’un doğusu batısı demiyor. Trabzon’da CHP ve MHP’li demiyor.
Herkesi kucaklıyor.
Trabzonspor’u hep destekliyor, sosyal projelere de büyük ağırlık veriyor.
2023 hedefleri için il başkanlığı ve Ortahisar önemli.
AK Partide bugüne kadar gönlündeki menzile varamayanlar için önümüzdeki  6 ay çok önemli.
Teşkilatın ikinci adamı Hasan Dilekoğlu ve Of ilçe Bakanı Hakan Terzioğlu ciddi, ciddi, ‘Revi yoksa varım’ diyor. Özgüveni son derece yüksek bir isim sayın Terzioğlu. Tuttuğunu koparan icraat adamı.
Selahattin Çebi teşkilatın damarlarını biliyor, 17 yıldır hep fedakarlık yaptı, Mehmet Karaoğlu sosyal medyadaki beğenilerine bakılırsa teşkilatta seviliyor, Ömer Topaloğlu ve İbrahim Keskin ağabey pozisyonunda bekliyor, ayrıca eğer il başkanlığında istişare süreçleri işletilecekse İzzet Usta her an sahneye çıkabilir.
Ortahisar’da ise, Temel Altunbaş’ın 3 döneminin dolduğunu ve dolmadığı iddia edenler var, yeni bir ekip kurmak istiyor. Bir gözüyle de ildeki gelişmeleri izliyor, polemiklerden uzak duruyor.
Bu arada İnşaat Yüksek Mühendisi, gençlik kollarından gelen projeci isim Dündar Ayyıldız, Camianın sevdiği Eğitimci Yasin Aydın, Arsin’de müthiş bir seçim çalışması yapan Dr. Seyit Hisoğlu; Ortahisar’ın ağabeyi Ömer Odabaşı, İl yönetiminden de iki isim Ortahisar için taze kan olarak gelişmeleri takip ediyorlar.
AK Parti de büyük bir mücadele var.
Bir tarattan Muhammet Balta ile Teşkilatı barıştırmak için ciddi bir çaba görüyorum. En azından geleceğe dönük bir sulh çabası.
Bu mümkün mü? Zor ama imkansız değil.