Beşinciliği adeta garanti edeceğimiz maçta küme mücadelesi veren Kayseri karşısında hoca ve de hakemin gayreti ile umudumuzu kalan maçlara bırakmak zorunda kaldık. Oysa maç günü son yıllarda görmediğimiz güzelliklerle başlamıştı. Sahil yürüyüş yolunda yürüyüşümü yaparken iki takımın taraftarlarının birlikte sohbet ederek sahaya gitmeleri görülmeye değerdi. Bir grupla ben de birlikte yürüme ve de konuşma fırsatı buldum. Konuştuklarımız ve de her iki taraftarın sahaya yansıttıkları uygulamalar, barış adına en zor koşullarda bile sporun en büyük güç olduğunu göstermesi bakımından çok önemli idi.

Bu güzelliklerle başlayan maçta her şey dengede giderken hoca ve hakemin tribün havasına uyarak birinin vermediği kırmızı kart, diğerinin taraftarı da çatlatan müdahalesi maçı kaybetmemize yetti. Bu da otobanda yapmamız gereken Avrupa yolculuğu şimdi stabilize ve de heyelanlı yollarda yerini meşakkatli yolculuğa bıraktı.
 
Hoca da Ders Almalı
 
Beni takip edenler bilirler, eğer ellinci yılda şampiyonluk hedefleniyor ise, galip gelelim gelmeyelim oynadığımız her maçtan almamız gereken çok önemli derslerin olduğunu bilmemiz ve de o dersleri mutlaka almamız gerektiğini sıklıkla yazıyorum. Bu dersleri alması gerekenler başta yönetim gibi gözükse de asıl ders alması gerekenin hoca olduğunu kimse yadsıyamaz. Zira şampiyonluğa oynayacak takımı kuracak olan da eksiklerini tamamlayıp onu oynatacak olan da odur. İlk yarı yönetimin özellikle başkanın desteği ile kaldığı takımın başında, ikinci yarı ayağı düze basınca kendi egosunu tatmine yönelik izlenimi gözlenen tasarruflarda bulunmak şampiyonluğa giden yolda onun en büyük engeli olacağını bilmeli ya da birileri ona hatırlatmalıdır. Takımın menfaatini önde tutan iyi bir ekip çalışması ile çok şeyin başarılacağı muhakkaktır. Devre arası yapılan transferleri baz almak mümkün ancak kaliteyi yeterli görürseniz şampiyonluğa oynamanızın çok zor olacağı gerçeği de beyninizin bir kenarında saklı dursun. İyi haftalar.
 
ÖZEL NOT: Sahil yürüyüş yolu hizmete girdiğinden beri orada belli koşullarda devamlı yürüyüş yapanlardan biriyim. Emeği geçen herkesi daima saygı ile andım. Şu anda yazacaklarımı duayen gazeteci dostum İhsan Öksüz sıklıkla dile getiriyor. Ne yazık ki tüm ısrarlarına rağmen şu ana kadar bir sonuçta almış değil. Maç günü Kayserili taraftarlarla birlikte yüz metreye yakın yaptığımız yürüyüşte denize akan lağımlardan gelen kokunun yüzlerinde oluşan tiksintiyi görünce şehrim adına utandım. Belediye başkanlarına seslenmek istiyorum. Referandumda toplumun yarısı için sarf ettiğiniz belediye olanaklarının bir bölümünü toplumun tümünü ilgilendiren bu konu için harcayarak hem şehrimizi bu ayıptan hem de sahilimizi bu pislikten kurtarmış olacaksınız. Haftanın belli günleri ordayız harekete geçmenizi bekliyoruz.