AK Parti'den İbrahim Efe'ye Soruşturma: "Kendini Yalandan Yere Atmıştı!" AK Parti'den İbrahim Efe'ye Soruşturma: "Kendini Yalandan Yere Atmıştı!"

Bakan Uraloğlu, çocukların ve gençlerin internet dünyasında kontrolsüz bir şekilde bırakılmasının tehlikelerine vurgu yaparak, ebeveynleri çocukları dijital alemin kötülüklerinden uzak tutmaları konusunda uyardı.

Bakan Uraloğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklardan biri, bilginin doğru kaynaklardan güvenilir bir şekilde iletilmesinin önemi oldu. Dijital çağda bilginin kaynağının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, bilgi güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çekti.

İnternetin yaşamımızın baş rolünde olduğunu belirten Uraloğlu, mobil cihazların artık temel bilimlere ulaşmak için referans kaynağı haline geldiğini ifade etti. Ancak, bu bilginin her zaman doğru olmadığını da ekledi. Bakan Uraloğlu, internetin hayatımızda önemli bir yer edindiğini, ancak bu durumun bireyler için riskler de barındırdığını dile getirdi.

Dijital dünyanın kötülüklerinden uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, aynı zamanda internetin yeni bir kültürel mekan, gerçeklik, özgürlük alanı ve ekonomik bir pazar olarak ortaya çıkmasının toplum üzerindeki etkilerine değindi. Sosyal medya ağlarının internet kültürünü belirlediğini ve bu ortamda insani değerlerin farklılık gösterebileceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, internetin güvenli bir şekilde kullanılmasının önemine vurgu yaparak, Türkiye'de günlük internet kullanım süresinin dünya geneline göre oldukça yüksek olduğunu belirtti. Siber güvenliğin de büyük bir önem taşıdığını ifade eden Uraloğlu, bu konuda ulusal ve uluslararası düzeyde iş birlikleri yapıldığını ve yerli yazılımlarla ülkenin siber güvenliğinin sağlandığını sözlerine ekledi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak