Mesajında tarih boyunca medeniyetlerin gelişip, ilerlemesine kadınların katkısının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Ahmet Metin Genç, “Kadınların yetenek ve kabiliyetlerinden yararlanmak bir toplumu medeniyetler kulvarında en ileri noktalara taşır. Kadın haklarının geliştiği ve kadınlara değer veren toplumların aynı zamanda en gelişmiş medeniyetler durumunda olması bunun en bariz göstergesidir.” cümlelerini kullandı.  Türkiye'nin Avrupa'nın kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerinden olduğunu belirten Başkan Genç, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplumumuzda hak ettiği yeri almasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 1930 yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Avrupa'nın az sayıda ülkesi arasında yer almaktadır.


Ne yazık ki, dünyanın diğer ülkelerinde kadın hakları konusunda pek çok tartışmalar yaşanırken; Türkiye’mizde son yıllarda kadın haklarında önemli adımlar atılmıştır. Kadınlarımızı siyaset dahil her alanda daha aktif bir şekilde görmek bizi gerçekten mutlu ediyor. Türkiye, eğitimde attığı dev adımlar sayesinde kadınlardan işgücünden ve potansiyellerinden yararlanmaktadır. Ortahisar Belediyemiz de de bu doğrultuda çalışan ya da yönetici konumda olan kadınlarımızın sayısı her geçen yıl artıyor. Gerek belediye meclis üyesi, gerek çalışan ve gerekse müdüre olarak görev icra eden kadınlarımızın yetenek ve istidatlarından azami ölçüde yararlanıyoruz. Bütün insanların bir anneden doğduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız." ifadelerine yer verdi.

ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Psiko-Fest’e Yoğun İlgi Psiko-Fest’e Yoğun İlgi

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ve dernek üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ nu makamında ziyaret ettiler. Trabzon Artvinliler Derneği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinde çalışan Artvinli personeller 2019 ve 2024 yılları arasında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlık görevini başarılı bir şekilde yapan Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret ederek plaket ve forma takdim ettiler. Başkan Zorluoğlu’nun Trabzon şehrine çok büyük hizmetleri olduğunu dile getiren Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi "Biz kendisinden hep razı olduk. Başkanımız çok değerli çalışmalar yaparak bu şehrin marka kent olmasına büyük katkılar sağladı. Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice günler dileriz" dedi. Trabzon’da yaşayan Artvinlilerin birlik ve beraberlik duygusunu çok önemsediğini belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu da "Artvin çok güzel bir şehir, bir sevda. Biz bu coğrafyada hepimizi aynı tavanın balıklarıyız. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanımız ve Trabzon'da yaşayan tüm Artvinli hemşerilerimiz çok kıymetli ve değerlidir bizim için. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

“DESTEKLİYORUZ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu'yla birlikte gerçekleştirilen "İş Yaşamında Kadın ve Başarı" panelinde, kadınların iş ve sosyal hayattaki yeri ve geleceği tartışıldı. Panele TTSO Başkanı Erkut Çelebi, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, TTSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve kurul üyeleri ile konuklar katıldı. Panelin açılışında konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, kadınların Türk toplumunda her zaman önde olduklarını vurgulayarak, "Türk kadını çok güçlüdür. Zaman zaman geri plana düşseler de iş hayatına ve ekonomiye katkıları son zamanlarda artmaktadır. Oda olarak da kadınlarımızın yönetimde daha fazla yer almasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu dönem 5 kadın meclis üyemizle başladık. Amacımız kadınları daha çok ön plana çıkartmaktır. Arsin OSB başkanlığım öneminde kadın kooperatifini kurduk. Kadınların üretici olarak piyasaya girmeleri konusunda önlerini açmaya çalıştık. Hala bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu bir kesimin çabasıyla olmuyor. Toplum olarak kadınları ön plana çıkarırsak daha rahat ve huzurlu yaşarız diye düşünüyoruz. Daha çok girişimci kadın görmeyi arzuluyoruz ve onları desteklemek adına oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

SULA AİLESİNİN  ACI GÜNÜ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi iştiraki TRABEL A.Ş.’nin genel müdürü Hasan Sula, eşini kaybetmenin acısını yaşadı. Aynı zamanda AK Parti MKYK üyesi önceki dönem Trabzon Milletveki Ayşe Sula Köseoğlu’nun kardeşinin eşi olan Nazife Sula, hayatını kaybetti. Nazife Sula’nın cenazesi bugün öğle namazına müteakip İskenderpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka Gürgenağaç Mahallesinde toprağa verilecek.

İYİ HİZMET HERKESİN HAKKI

Trabzon’da genç girişimci Mücahit Boz, Çarşıbaşı ilçesi, Fener Mahallesi’ne muhtar adayı oldu. ‘İyi hizmet herkesin hakkı’ diyen Boz, “Yeni bir başlangıç yaparak mahallemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Fener Mahallemiz için yola çıktık” dedi. Boz, ‘A’ takımında da birbirinden değerli isimler olduğunu kaydederek, ekibini şu şekilde açıkladı: Ali Kırıcı, İsmail Yılmaz, Adil Karaçengel, Hasan Kolay, Harun Genç, Ahmet Tosun, Yusuf Uzun ve Hüseyin Tosun.

ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İlçe Başkanı Çebi mesajında kadınların toplumun temel dinamiği olduğunu vurgulayarak “Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Onların, her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sağlaması ve hayatın her alanında etkin bir şekilde yer alması bizler için birer övünç kaynağıdır

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde anne-çocuk sağlığından kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden iş hayatında ayrımcılığı önlemeye kadar istihdam, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, siyaset, sosyal politikalar ve birçok alanda dev adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor. AK Parti’nin siyaset anlayışının düsturu: güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye’dir. Kadınlarımız, toplumun temel taşları olarak, geleceğimizin güvencesi ve aydınlık yarınlarımızın mimarlarıdır. Türkiye Yüzyılını kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Başımızın tacı olan kadınlarımızı her alanda daha ileriye taşımaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle, başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, her zaman yanımızda olan tüm fedakâr kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum.”

GİRESUN'UN HER YERİNDE

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, göreve başladığı ilk günden bu yana vatandaşların ve esnafların içinde olmaya devam ediyor. Giresun’u karış karış gezen Başkan Şenlikoğlu’nun bu seferki durağı Aksu Mahallesi Pazar Caddesi oldu. Doğup büyüdüğü Pazar Caddesi’nde esnafları ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Şenlikoğlu, halkın sevgi seliyle karşılandı. Esnaf ve vatandaşlar hem Aksu Mahallesi’ne yapılan hizmetler hem de Pazar Caddesi’nin Prestij Cadde Projesi ile yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Şenlikoğlu’na teşekkür ettiler, başarılarının devamı dileğinde bulundular.

Editör: Ayşe Sancak